Megszüntette a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola fenntartását az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány – közölte kedden Szegeden, sajtótájékoztatón a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője.

Juhász Tünde kormánymegbízott elmondta: a kormányhivatal oktatási főosztálya a kedd reggel tett bejelentés után megjelölte azokat az iskolákat, amelyek azonos képzési profillal rendelkeznek és a tanulókat át tudják venni. Így a három megyében – Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok – élő mintegy 750 diák a második félévet tucatnyi állami és nyolc nem állami fenntartású iskolában kezdheti meg.

A kijelölt iskolák nem tagadhatják meg a hozzájuk jelentkezők felvételét, de a szülők és a tanulók dönthetnek arról, hogy a kijelölt iskolákban folytatják-e a tanulmányokat, vagy – a szabad iskolaválasztás jogával élve – más intézménybe jelentkeznek át – tudatta a szakember.

Az Esély a Hátrányos Helyzetűekért Közhasznú Alapítvány két iskolát működtetett Szegeden. A szintén fenntartásukban álló Rogers Gimnáziumról egyelőre nem született kuratóriumi döntés – közölte Juhász Tünde az MTI kérdésére válaszolva.

A két intézményben Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint ezeregyszáz diák tanult, mintegy kétharmaduk felnőttképzésen vett részt, a tanköteles korúak száma pedig száz.

A megszűnés indoka, hogy az intézmények állami támogatását tavaly októberben felfüggesztették. A most megszüntetett iskolában öt főállású pedagógus tanított. Mellettük félállásban dolgozó és óraadó tanárok oktattak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.