A VIII. kerület legutóbbi önkormányzati ülésén kérte a PM-es Erőss Gábor, hogy az önkormányzat figyeljen oda jobban az átláthatóságra, készitsen egy olyan webes felületet, amelyen a városlakók számára érthetően és hozzáférhetően vannak közzétéve a kerület pénzügyei, és azt is kérte, fogadja el az önkormányzat az átlátszó és a K-Monitor átláthatósági ajánlásait. Amit erre Kocsis Máté válaszolt, az bőven felülről üti meg a drogtesztet. “Nagy mennyiségű közérdekű adatigénylésekkel megpróbálják olyan szinten leterhelni a kormánypárti polgármesteri hivatalt, hogy az már-már működésképtelen legyen.”   “Vannak rigorózus, visszatérő adatkérőink, akik (…) arra tették fel az életüket, hogy akadályozzák az apparátus mindennapjait. (…) A világgal szembeni végtelen gyűlöletük lefordítását szoktuk látni ezekben az adatkérésekben” Mondja többek között Kocsis Máté, aki kifejti azt is, hogy ezek az adatkérők és újságírók külföldről pénzelt politikai aktivisták. Erre pedig bizonyitékai is vannak, csak sajnos nem hozhatja őket nyilvánosságra, de egyébként az adatkérők neveit közzé fogják tenni (ami mondjuk törvényellenes). Persze emlékezhetünk még arra, amikor politikai aktivisták eldugították több ezer beadvánnyal az államigazgatást, csak azt akkor a Fidesz csinálta, de ezen lépjünk is túl. Mert hogy Kocsis Máté gondjaira-bajaira létezik megoldás, ami egy pillanat alatt kihúzhatná a gonosz politikai aktivisták ördögi tervének - mármint hogy szeretnének megismerkedni a kerület által kötött szerződésekkel - méregfogát. Ha nyilvánosságra hoznák a kerületi szerződéseket egy elérhető felületen, akkor például kútba dőlne a terv, amivel a “visszaélésszerű”, “aberrált” adatkérők, el akarják dugítani az “apparátust”. Ha Kocsis Máté és a többi polgármester, a magyar állam és az ezekhez tartozó cégek nem próbálnák meg eltitkolni a költéseiket, hanem nyilvánosan kezelnék azokat, akkor nem lenne szükség adatkérésre. Csak nyilván sejthető, miért nem akarják, hogy ezek a számlák nyilvánosak legyenek, ugyanis akkor nyilvánosak lennének azok a korrupciós ügyek, amelyeket most titokban tudnak tartani. Viszont akkor az ok nem az aberrált visszaélésszerü átláthatóság igénylése, meg a politikai aktivisták ördögi mesterterve, hanem bizony az, hogy korrupció van. És ezzel kéne megpróbálni leszámolni az átláthatóságot követelő állampolgárok, aktivisták, újságírók politikusok, és civil szevezetek helyett. Lehetne, hogy nem loptok?

Forrás: Kettős Mérce
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Patkányisztánban a közélet nem síküveg, hogy átlátható legyen - az idióta baromarcú szerint !
kakaósbögre
kérdezném hogy ki a faszomnak gondolja magát ez a féreg,hogy meghatározza mire lehetek kíváncsi?
Senara
Az ilyen fazont az anyja csak azért csókolgatta hogy a testvérei ne utálják . A lehető leggusztustalanabb "felsőbbrendű" fideszes arrogancia amit előad . " közérdekű adatigénylésekkel megpróbálják olyan szinten leterhelni a kormánypárti polgármesteri hivatalt, hogy az már-már működésképtelen legyen.” nem akarom megkeresni , de " polgárok " pont ezt csinálták a szocikkal . Tessék csak leterhelni őket , mert az adatokat köteles kiadni és míg ezen dolgoznak kevesebb idő marad a mutyira :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.