A német kancellár és a luxemburgi miniszterelnök környezetéből is erős jelzéseket kapott Orbán Viktor, hogy rendezze a kormány a vitáját Európa egyik legnagyobb médiacégével – írja a hvg.hu.

A lap szerint az RTL hazai vezetését valóban kihagyták az egyeztetésekből, melyeket magyar részről Lázár János vitt, de Orbán Viktor még nem ütötte rá a pecsétjét. A kormányfő ugyanis mindenképpen be akarja szedni a reklámadóból várt 7-10 milliárdos összeget.

Lázár a múlt héten egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen azt mondta, korábban már kaptak olyan jelzéseket a német kormányzati apparátusból, hogy a magyar kabinet rendezzen bizonyos ügyeket. Példaként a Deutsche Telekomot és a Bertelsmannt (RTL Klub) érintő különadókat említette.

Most a miniszterelnökségi forrás egyenesen azt állította a hvg.hu-nak, a médiacéget tulajdonló Bertelsmann-kérdést két helyről és igen magas szintről vetették fel a magyar kormánynak. Úgy tudják, a kérés a jövő héten Magyarországra látogató német kancellár, illetőleg a luxemburgi miniszterelnök környezetéből futott be a magyar kormányfőhöz.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,diplomáciai nyomás,, röviden így hangzott hazugovics pofa súlyba, vagy nincs suska, de mivel a ,,szárnyaló magyar gazdaság,, az EU. pénzek nélkül 3-4 hét alatt összeomlik, a hazugovics behúzta a farkát, most éppen azon agyalnak a fütyiszben hogyan etessék meg ezt a néppel, NEM FOG SIKERÜLNI, MERT ÁTLÁTUNK A SZITÁN!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mekkelek
Keverik a szart rendesen, de remélem egyszer a nyakukba szakad az egész és maga alá temeti ezt az egész népnyúzó, hazudozó, mi pénzünkön gazdagodó, harácsoló bagázst...
karma1
Hmmm, ez azert eleg erdekes: a masik hirben egeszen maskepp lett talalva ez az eset:
propeller.hu/itthon/3053272-titokban-alkudozik-rtl-kormany

Amikor valakit halalraitelnek, akkor nem mindegy, hogy az elitelt esdekel kegyelemert, vagy az elnok magatol adja meg a kegyelmet, szoval a fenti cikkben ugy talaljak a cikket, mintha az RTL beadta volna a derekat, kesz, nem csinalja tovabb, mar a fonoke is kimenekitette a csaladjat, O maga, Gerkins meg mar szallodaban lakik, tehat keri a magyar kormanyt, hogy egyezkedjenek. - Ez a valtozat melysegesen lealazza az RTL-t a nezok szemeben, ergo: orban nyeregben!

Am ha valoban az az igaz, hogy Merkel es a megfelelo tulajdonosi, nemet csoportok gyakoroltak nyomast a magyar kormanyra, akkor orban a kisfiu, Gerkinsnek nemsokara lejar a vezetoi megbizatasa, EZERT ( es nem fenyegetes miatt - nagy kulonbseg!) kuldte haza a csaladjat, O pedig feleslegesnek tart fenntartani egy komplett haztartast csak a sajat szemelye miatt, EZERT ment szallodaba.

Ebben az esetben viszont az RTL-nek nem kotelezo betartania semmit sem, hiszen az igazanak a teljes tudataban van, csak orban huzhatja a rovidebbet, plane, ha hulyen dont, (aminek nagy a valoszinusege).
Ez utobbinak van nagyobb lehetosege, hiszen a targyalasok ellenere az RTL tovabb uti-veri-kritizalja a fideSS-t, MERT IGAZAT IR! meszaros meg orban viszont rettenetesen sotet es hulye, mert meg egy semmitmondo riportra sem alltak ki az RTL-lel a to vasarlas ugyeben, sot, meg csak a tohoz sem engedtek a TV-t.

Mediaval osszerugni a port az Almoskonyv szerint qrva rossz omen...:o))))
perfekt
Ez, az érdekek mentén kötött,jellemtelen pénzügyi tranzakció,fifti-fifti alapon.Létre jöhetett "meggyőzéssel"-vagy racionális ,te is jól jársz,én is. Jelszó--"Holló, a hollónak, nem vájja ki szemét"!
csaszka
Konkrétan vesztegetés, akár fel is jelenthető:
A Btk. a következőképp határozza meg a vesztegetés fogalmát:
Btk.250. § (1) Az a hivatalos személy, aki a működésével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, avagy a jogtalan előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja, illetőleg a jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
nyanya001
Az RTL és a kormány közötti tárgyalásokat nem a kormány kezdeményezte – értesült az Origo. Kormányzati körök nem tartanak a televízió híradójának hangvételétől, így a reklámadót sem módosítják a televízió kedvéért.

A kormány és az RTL-csoport közti tárgyalásokat nem a magyar kabinet kezdeményezte – értesült kormányzati forrásokból az Origo. Információink szerint a kormány a közeljövőben nem kíván változtatni a reklámadó mértékén sem. Forrásunk a távoli jövőben esedékes adóváltoztatásokkal kapcsolatban úgy reagált, hogy például a bankadó mértéke is kisebb lesz, ha a magyar államadósság mértéke a GDP 50 százaléka alá csökken.
A kormány nem köt alkut

Kormányzati körökben annak ellenére nem foglalkoznak az RTL Klub híradójának a megváltozott hangvételével, hogy a Fidesz–KDNP népszerűsége az októberi önkormányzati választások után meredeken csökkent. A közelgő Angela Merkel-Orbán Viktor találkozón pedig nem fog szóba kerülni a televízió jövője. Az RTL-lel való tárgyalásokon szó sem volt arról, hogy a kormány valamilyen alku keretében békülne a csatornával.

www.origo.hu/itthon/20150128-rtl-klub-ezert-forrosodott-fol-a-hangulat.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.