A német kancellár és a luxemburgi miniszterelnök környezetéből is erős jelzéseket kapott Orbán Viktor, hogy rendezze a kormány a vitáját Európa egyik legnagyobb médiacégével – írja a hvg.hu.

A lap szerint az RTL hazai vezetését valóban kihagyták az egyeztetésekből, melyeket magyar részről Lázár János vitt, de Orbán Viktor még nem ütötte rá a pecsétjét. A kormányfő ugyanis mindenképpen be akarja szedni a reklámadóból várt 7-10 milliárdos összeget.

Lázár a múlt héten egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen azt mondta, korábban már kaptak olyan jelzéseket a német kormányzati apparátusból, hogy a magyar kabinet rendezzen bizonyos ügyeket. Példaként a Deutsche Telekomot és a Bertelsmannt (RTL Klub) érintő különadókat említette.

Most a miniszterelnökségi forrás egyenesen azt állította a hvg.hu-nak, a médiacéget tulajdonló Bertelsmann-kérdést két helyről és igen magas szintről vetették fel a magyar kormánynak. Úgy tudják, a kérés a jövő héten Magyarországra látogató német kancellár, illetőleg a luxemburgi miniszterelnök környezetéből futott be a magyar kormányfőhöz.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,diplomáciai nyomás,, röviden így hangzott hazugovics pofa súlyba, vagy nincs suska, de mivel a ,,szárnyaló magyar gazdaság,, az EU. pénzek nélkül 3-4 hét alatt összeomlik, a hazugovics behúzta a farkát, most éppen azon agyalnak a fütyiszben hogyan etessék meg ezt a néppel, NEM FOG SIKERÜLNI, MERT ÁTLÁTUNK A SZITÁN!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Végre egy cikk, amelyik jól összefoglalja az OV vs. RTL közötti viszonyt és egyeztetéseket!
Jelen állapot szerint előbb lépett az RTL magyar vezetése az objektív híradás irányába
és utána jött a reklámadó. Amikor német kritika jött a reklámadóra, megtörtént a 10%-s emelés!
nyanya001
A mai híradóból ez még nem jött le !
Elég rendesen foglalkoztak a Fidesszel !
lópicigáspár
Nem értem mit tökölnek ennyit! Elég volna szólni az újdonsült tó és szállodatulajdonosnak, az meg megvenné az RTL-t kilóra! :-)
papa.49
A ,,diplomáciai nyomás,, röviden így hangzott hazugovics pofa súlyba, vagy nincs suska, de mivel a ,,szárnyaló magyar gazdaság,, az EU. pénzek nélkül 3-4 hét alatt összeomlik, a hazugovics behúzta a farkát, most éppen azon agyalnak a fütyiszben hogyan etessék meg ezt a néppel, NEM FOG SIKERÜLNI, MERT ÁTLÁTUNK A SZITÁN!!!
bencemacska
@papa.49: Szerintem reggel jön a kinyilatkoztatás a rádióban OV részéről!
papa.49
@bencemacska: Nem fogom meghallgatni mert nem akarom magam kínozni hogy hallgassam ahogy ,,nagypapásan,, megmagyarázza a semmit, nekem elég ha a netten kivonatolva látom, úgyis baromság, értelmes ember egyetlen pillantással látja megint csupán hazudik...
kakaósbögre
van egy olyan érzésem hogy lesz még egypár kör futva ebben az ügyben.
bencemacska
@papa.49: ma, 19:21

Óh nem kívánom, hogy ilyen nagy megpróbáltatásnak tedd ki magad. Én olyan nagyon gyorsan kapom a távkapcsolót, ha meglátom, hogy csak no!
Kossuth rádió meg ismeretlen nálam!
papa.49
@bencemacska: Rádiót nem hallgatok, tévét nem nagyon nézek, marad a net, itt pontosabban, többfelől, értelmezett véleményeket olvashatok hallhatok, és amíg lehet le is írhatom a sajátomat is, vigyázva arra nehogy valakinek a ,,kisujjára,, lépjek...
Nagyon régen még az őskorban a SZER.t hallgattam, később volt már itthon is olyan adó amit szerettem, de azokat már az Annamariska segítségével mind kinyírták...
bencemacska
@papa.49: ma, 19:59

Én annyival jobb helyzetben vagyok akkor, hogy állandóan hallgatom a Klubrádiót. Este átváltok a Kálmán Olgára. Igaz, hogy a hátam mögött van, de úgyis csak hallgatom!!!
papa.49
@bencemacska: A Klubrádiót csak nehezen tudom fogni pedig már antennaerősítőt is csináltam hozzá, fogható, de csak ha itthon vagyok a kocsiba, mióta elvették a vidéki adókat nem tudom fogni csak ha Pestre megyek, úgy Abonytól...Az Olgával mostanában nem igazán vagyok elégedett, már közel se olyan kemény mint a ,,betegsége,, előtt volt...
mekkelek
Keverik a szart rendesen, de remélem egyszer a nyakukba szakad az egész és maga alá temeti ezt az egész népnyúzó, hazudozó, mi pénzünkön gazdagodó, harácsoló bagázst...
karma1
Hmmm, ez azert eleg erdekes: a masik hirben egeszen maskepp lett talalva ez az eset:
propeller.hu/itthon/3053272-titokban-alkudozik-rtl-kormany

Amikor valakit halalraitelnek, akkor nem mindegy, hogy az elitelt esdekel kegyelemert, vagy az elnok magatol adja meg a kegyelmet, szoval a fenti cikkben ugy talaljak a cikket, mintha az RTL beadta volna a derekat, kesz, nem csinalja tovabb, mar a fonoke is kimenekitette a csaladjat, O maga, Gerkins meg mar szallodaban lakik, tehat keri a magyar kormanyt, hogy egyezkedjenek. - Ez a valtozat melysegesen lealazza az RTL-t a nezok szemeben, ergo: orban nyeregben!

Am ha valoban az az igaz, hogy Merkel es a megfelelo tulajdonosi, nemet csoportok gyakoroltak nyomast a magyar kormanyra, akkor orban a kisfiu, Gerkinsnek nemsokara lejar a vezetoi megbizatasa, EZERT ( es nem fenyegetes miatt - nagy kulonbseg!) kuldte haza a csaladjat, O pedig feleslegesnek tart fenntartani egy komplett haztartast csak a sajat szemelye miatt, EZERT ment szallodaba.

Ebben az esetben viszont az RTL-nek nem kotelezo betartania semmit sem, hiszen az igazanak a teljes tudataban van, csak orban huzhatja a rovidebbet, plane, ha hulyen dont, (aminek nagy a valoszinusege).
Ez utobbinak van nagyobb lehetosege, hiszen a targyalasok ellenere az RTL tovabb uti-veri-kritizalja a fideSS-t, MERT IGAZAT IR! meszaros meg orban viszont rettenetesen sotet es hulye, mert meg egy semmitmondo riportra sem alltak ki az RTL-lel a to vasarlas ugyeben, sot, meg csak a tohoz sem engedtek a TV-t.

Mediaval osszerugni a port az Almoskonyv szerint qrva rossz omen...:o))))
perfekt
Ez, az érdekek mentén kötött,jellemtelen pénzügyi tranzakció,fifti-fifti alapon.Létre jöhetett "meggyőzéssel"-vagy racionális ,te is jól jársz,én is. Jelszó--"Holló, a hollónak, nem vájja ki szemét"!
csaszka
Konkrétan vesztegetés, akár fel is jelenthető:
A Btk. a következőképp határozza meg a vesztegetés fogalmát:
Btk.250. § (1) Az a hivatalos személy, aki a működésével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, avagy a jogtalan előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja, illetőleg a jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
nyanya001
Az RTL és a kormány közötti tárgyalásokat nem a kormány kezdeményezte – értesült az Origo. Kormányzati körök nem tartanak a televízió híradójának hangvételétől, így a reklámadót sem módosítják a televízió kedvéért.

A kormány és az RTL-csoport közti tárgyalásokat nem a magyar kabinet kezdeményezte – értesült kormányzati forrásokból az Origo. Információink szerint a kormány a közeljövőben nem kíván változtatni a reklámadó mértékén sem. Forrásunk a távoli jövőben esedékes adóváltoztatásokkal kapcsolatban úgy reagált, hogy például a bankadó mértéke is kisebb lesz, ha a magyar államadósság mértéke a GDP 50 százaléka alá csökken.
A kormány nem köt alkut

Kormányzati körökben annak ellenére nem foglalkoznak az RTL Klub híradójának a megváltozott hangvételével, hogy a Fidesz–KDNP népszerűsége az októberi önkormányzati választások után meredeken csökkent. A közelgő Angela Merkel-Orbán Viktor találkozón pedig nem fog szóba kerülni a televízió jövője. Az RTL-lel való tárgyalásokon szó sem volt arról, hogy a kormány valamilyen alku keretében békülne a csatornával.

www.origo.hu/itthon/20150128-rtl-klub-ezert-forrosodott-fol-a-hangulat.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.