Budapesten tárgyal ma Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök A grúz kormányfő megbeszélést folytat vendéglátójával, Orbán Viktor kormányfővel, majd közös sajtónyilatkozatot tesznek az Országházban.

Garibasviliről azt tudjuk, hogy sem Vlagyimir Putyint nem kedveli különösebben, sem hivatali elődjét, aki viszont Orbán Viktor személyes jó barátja.

Délután grúz-magyar üzleti fórumot rendez a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., a tanácskozáson Irakli Garibasvili gazdasági-befektetési előadást tart. A rendezvényen Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára mond köszöntőt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tavaly novemberi tbiliszi tárgyalásain arról beszélt: Magyarország javasolja az Európai Uniónak, hogy kimondottan Grúziára szabott programot dolgozzon ki a keleti partnerségi programon belül, és arról is biztosította tárgyalópartnereit, hogy Magyarország támogatja Grúzia NATO-tagsági törekvéseit.

A grúz politikai kultúra egyébként ismerős lehet a magyar vendéglátóknak: a politikai oldalak szembenállása a kaukázusi országban ugyanolyan éles, mint nálunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.