Szepessy Zsolt állítólag ukránoknak ígért magyar papírokat. Mentelmi joga ellenére zajlik az eljárás.

Az Index információi szerint 2013-ban és 2014 elején Szepessy közvetítők útján 600-650 ukrán állampolgártól kért és kapott kisebb-nagyobb összegeket euróban, és azt vállalta, hogy segít nekik a magyar hatóságoknál.

Szepessy, aki az Összefogás Párt vezetőjeként saját miniszterelnök-jelölttel indult az országgyűlési választáson, a külföldieknek azt állította, el tudja intézni nekik a magyar papírokat. A segítség azonban elmaradt, sőt Szepessy is elérhetetlenné vált.

Az egyre türelmetlenebb ügyfelek magánnyomozót fogadtak, aki aztán végképp megerősítette a gyanújukat, hogy a magyar kispárt vezére, az egykori monoki polgármester rengeteg embert csapott be, és összesen legalább 200-250 millió forintnak megfelelő eurót tett el az ígért szolgálataiért.

Több ukrán állampolgár is a rendőrséghez fordult, és négyen tanúvallomást is tettek.

Nagy Andrea főügyészségi szóvivő az Index kérdésére megerősítette a vizsgálat tényét, továbbá annyit elárult, hogy a nyomozás menetét nem befolyásolja az sem, hogy a veszprémi időközi országgyűlési képviselői választáson induló Szepessynek képviselőjelöltként mentelmi joga van. Az ügyészségi nyomozás határideje 2015. április 3., amely szükség esetén meghosszabbítható.

A portál Szepessy Zsoltot is szerette volna megkérdezni az ügyről. Szepessy elmondása szerint karaktergyilkosság és lejárató akció áll a hír mögött. Az Összefogás Párt vezetője úgy véli, hogy ez a magyar politika általános problémája, hogy ha valaki megpróbál tevékenyen beszállni az ügyekben, akkor azonnal igyekeznek lejáratni. Szepessy azt elismerte, hogy tudomása van külföldi állampolgárok által kezdeményezett vizsgálatról, de érdekes fordulattal azt állította, a kezében van a nyíregyházi ügyészség megszüntető határozata, amely kimondta, hogy nem követett el bűncselekményt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Érdekes ez az pali amióta nem polgármester minden választásokon indul mert ha beveszik jelöltnek akkor már mentelmet élvez.
1magyar
Mire fel ez a mentelmi jog??? Arra jó, hogy aki bűnözik, ne legyen felelősségre vonható.
freemanpetya
Mentelmi jog? Korábban már valami kastélyügye is volt amit fedezetként elvont és testvérére íratott, meg visszafizetetlen EU támogatások százmillióit is rebesgettek vele kapcsolatban aztán elült a dolog. Milyen érdekes. A cociális kártyás zsóti a bűnözés felszámolója, aki maga is bűnbe esik elég gyakran. Ezek a szélsőjobb figurái... Nagyon helyesen teszik , hogy kivonták Szabolcs megyéből az ügyét, mert úgy látszik ott csak a száraz fagally ellopása az igazi bűn...
szolmekkoj
szocális kártyán tartotta a 250 milkót?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.