Magyarország részéről továbbra is fennáll a lengyel-magyar barátság melletti eltökéltség - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Varsóban, az Ewa Kopacz lengyel miniszterelnökkel folytatott megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Kétségtelenül nehéz történelme volt Lengyelországnak(is). Többször megszüntették, mint államot. Felosztották. De kihagyták a II. Világháború említését, amikor is a kormányuk Nagy-Britanniába menekült és ott működött tovább száműzetésben. Hozzá kell tenni, hogy a britek nem védték meg Lengyelországot a náciktól. A lakosság nagy számban menekült Magyarországra is és itt békében voltak, befogadták őket, egészen 1944-ig, a náci megszállásig. De üldözték a lengyeleket a szovjet "felszabadítás" után is. Itt azért, a Horthy elleneseket megcáfolom abban a pontban, hogy idegen gyűlölők lettek volna. Zala megye ezen részén, a szépkorúak még mindíg emlékeznek arra, hogy a lengyelekkel jól megvoltak. Szóval, a lengyelek inkább hálával tartozhatnának. Mert ha visszagondolnak, ők sem kaptak soha jót, sem a nyugattól, sem a kelettől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.