Amikor a buszsofőrt is szívatják, az valami gyönyörű. Kollégáját váltotta volna az a buszvezető, aki a BKK agglomerációs járatain dolgozik, amikor az ellenőr megbüntette – írja a BKV-figyelő blog.

Az agglomerációs járatokon közlekedő buszokat a Volánbusz üzemelteti, a buszsofőrnek volt is volánbuszos szabadjegye, ami azonban a BKK-nál nem érvényes. Világos, nem?

Tegnap a BKK-s jegyellenőr azon a buszon büntetett meg 16 ezer forintra, amin délutános műszakban váltottam a délelőttös kollégát. Az agglomerációs területen dolgozunk mint buszvezetők, itt a BKK megrendelésére a Volánbusz üzemelteti a buszokat. A BKK-s ellenőr a volánbuszos szabadjegyet nem fogadta el az agglomerációs járaton, mondván hogy az csak külterületre érvényes.

Nevetségesnek tartjuk, hogy míg az agglomerációs járaton az utasok is a BKK bérletével tudnak utazni, addig mi, dolgozók nem kapunk a BKK-tól utazási igazolványt, mint egykor a BKV-nál. Cafetériából pedig nem érdemes BKK-bérletet kérni, mert az több mint 14 ezer forint lenne.

Annyit sem érdemlünk meg, hogy ha már a családunk nem is, de legalább mi, ottani dolgozók megkapjuk a BKK-s utazási igazolványt? Az ellenőrt kicsit sem érdekelte, hogy én fogom a kollégát leváltani, és ugyanezt a buszt a következő műszakban én fogom vezetni. Egyszerűen elkérte a papírjaimat és kaptam egy 16 ezer forintos sárga csekket.

Igazságtalannak és nevetségesnek tartom, hogy a saját kollégám büntetett meg, és a 16 ezer forintos büntetést sem fogja kifizetni helyettem senki. Ez egy drága nap volt...

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
kétszer olvastam el a hírt...elsőre azt hittem, hogy már megint be vagyok baszva...aztán másodszorra kiderült, hogy még nem...

nos, lementem a pincébe, és pótoltam eme hiányosságot..csak ne jöjjön ellenőr(a sodrófával)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Hiába rend a lelke mindennek ebben a szép új országban! Elvégre bevétel kell mindenáron!!
m.macskosz
@Mobil123: Milyen szép is lenne, ha tömegével vonulnának sittre a NAV-osok, mivel a munkaköri kötelességüket nem teljesítették, ám a jövedelmet, jutalmat és prémiumot felvették, miközben adócsalók milliárdnyi csalásáról --tudtuk ellenére-- nem intézkedtek.
Dr. Felipe
"Nevetségesnek tartjuk, hogy míg az agglomerációs járaton az utasok is a BKK bérletével tudnak utazni, addig mi, dolgozók nem kapunk a BKK-tól utazási igazolványt, mint egykor a BKV-nál. "

Azért nem kapsz faszikám mert most már Magyarbajdzsán jobban teljesít. Essetunni? Különben is spórolunk a zolimpiára. :)
m.macskosz
@Mobil123: Nem vagyok merev, sőt rugalmasan kezelném a dolgot:
az adócsalók vegzálását megtiltó politikusok vonuljanak Szibériába,
a vagyonukból épülhetnének új börtönök vida és társai számára...
sentinel216
Na és? Láttam én már olyant, hogy a leskelődő rendőr járőr, saját kollégáját - aki civilben volt - büntette meg ötezerre, járdán kerékpározásért. Mondván akció van!
De az se' semmi, hogy raktáráruházi vagyonőr hetek óta nem kapott senkit lopáson, mire a főnöke javasolta, fizessen le egy hajléktalant, hogy csórjon el egy kisebb értéket, (rendőr tízezer alatt nem foglalkozik vele) amit lehet jegyzőkönyvezni, mert különben mindkettőjüket kirúgják, ha nincsen eredményes elfogási mutató.
Mobil123
@m.macskosz: Sőt !! Nagy lelkű vagy!:-D Én megelégszem ha a Csendes óceán legmélyebb pontjára ugranak és vagyonukat itt hagyják a népre akitől ellopták!
Mobil123
@sentinel216: Régen, még a Kádár rendszerben volt egy rendőr Pécsen aki a feleségét büntette meg . ( legalább is ez a hír járta róla:-D)
wagabund
kétszer olvastam el a hírt...elsőre azt hittem, hogy már megint be vagyok baszva...aztán másodszorra kiderült, hogy még nem...

nos, lementem a pincébe, és pótoltam eme hiányosságot..csak ne jöjjön ellenőr(a sodrófával)
Anna Mária
Magyarország a végtelen hülyeség és kicsinyesség miatt egyszerűen nem biztonságos hely. Nagyon fárasztó úgy élni, hogy minden nap történhet az emberrel valami égbekiáltó igazságtalanság.
Stancika
Tessék már utána nézni, hogy az ellenőrnek volt-e jegye vagy bérlete.
profon
Az utasok. hogy röhöghettek már ? :))
Linna
Saját magától ilyen elvakult hülye vagy betanították neki?
Linna
Vidéki buszsofőrök, vigyázat! Komárom és Fejér megyében KNYKK van, oda gondolom, egy harmadik bérlet kell.
Mintha újraolvasnám az útdíjas sztorit...
Linna
@Anna Mária: Ó, téged kerestelek, hogy vajon olvastad-e? És a kórházi gyermekágyat? Meg érdemes mutogatni a rengetek üres stadiont is, amikre égbekiáltó összegeket költenek - de minek?
kkalman
Nem itt élnék, még viccesnek is találnám, a kórházi bevásárlókocsival együtt.
De itt élek, ahol senki nem lehet biztos, hogy a ma lesz a holnap tegnapja, és nem alázzák meg valami oknál fogva.
Knapp75
@Mobil123: Szerintem valami izgalmas elő-szerepjátéknak szánta... Otthon a gumibot is előkerülhetett.
Knapp75
Ilyenkor az lett volna a helyes válasz a buszvezető részéről, hogy: "megszakítom az utazást, viszontlátásra!"
És leszáll.
Knapp75
Egyébként normális esetben a buszvezetőnek sem jár alapból az ingyen utazás, attól még, hogy ő ott dolgozik.
Általában nem mehet be az ember melegedni a munkahelyére, amikor csak kedve szottyan vagy mondjuk egy stewardess is kénytelen repülőjegyet venni, ha magánemberként utazik valahova.

Nálunk ahhoz a torz gyakorlathoz szoktak hozzá az emberek, hogy még a családtagoknak is jár az ingyenes utazás, ki tudja, miért... (ha jól tudom, ezt a BKV-nál pár éve szüntették meg, a MÁV-nál nem sikerült átvinni a dolgot)
Anna Mária
@Knapp75: Ez más történet, semmi köze a munkahelyen való melegedéshez meg az ingyen utazáshoz: egyezzen már meg egyszerűen az a két vállalat, vagy micsoda, és a munkába járásra legyen szabadjegye a sofőrnek az egész vonalon. A BKK-t sem fogja földhöz vágni.
Knapp75
@Anna Mária: Szerintem akkor legyen mindenkinek szabadjegye a munkába járáshoz! :) (egyesével nézve egyik sem fogja földhöz vágni BKK-t)

Tényleg morbid a történet, de ha nem büntetik meg a sofőrt, akkor az már egyfajta "mutyizás" lett volna.
Vezette a buszt? Nem, tehát nem sofőrként volt a buszon, hanem utasként.
Szinte megértem az ellenőrt, mert azt bárki mondhatja, hogy ő fogja majd nemsokára ezt a buszt vezetni! :D

Egyébként a fenti panasz sem a munkába járásról szól, hanem egy "általános" BKK igazolványt szeretne a sofőr.
Tudom, hogy ha tisztességesen meg lennének fizetve, akkor ez valószínűleg fel sem merülne, de azt azért tudni kell, hogy minden kedvezményt a "többiek" fizetnek ki a kedvezményezett helyett.

(azért eszembe jutott, hogy pár hónappal ezelőtt fültanúja voltam két buszsofőr beszélgetésének, ahol a "betanításnak" az is a része volt, hogy a "mester" nosztalgiázva elmesélte, hogyan lopta össze a túltankolásokkal a háza felújítására a pénzt pár évvel ezelőtt...)
Knapp75
- Jegyeket, bérleteket kérem!
- Je suis buszvezető!
Linna
@Anna Mária: Hello :)
Teljesen igazad van. De: "a szabál az szabál."
Juhász István
Ha a rendőr megállit egy győri rendőrt, mert szabálytalanságot követett el, pl. Nyiregyházán, tiszteleg, és ennyit mond : máskor figyelj jobban, KOLLÉGA...Náluk nem számit a távolság...
papa.49
Az orrturkálós szemlélet még látható ezen a ,,VÍZFEJEN,, is!!!
Anna Mária
@Knapp75: Teljesen természetes, hogy egy buszsofőr a mai kereseti viszonyok között szeretne egy BKK igazolványt.
A normális megoldás persze az lenne, ha a buszsofőrök rendesen meg lennének fizetve, de amíg nem lesznek, az nagyon is méltányos lenne, hogy legalább a munkába járásuk legyen ingyenes az egész vonalon.
A történet azt mutatja, hogy két vállalat nem képes ugyanazokat az elveket követni, még kialakítani sem képesek egy egységes rendszert.
A túltankolásos történetnek pedig semmi köze az egészhez.
Anna Mária
@kkalman: A kupleráj, a kiszámíthatatlanság, a káosz teszi az országot sokszor elviselhetetlenné.
wagabund
az, hogy kétszer kellett elolveasnom a hírt a megértéséhez, nálam még rendben is lenne...

de tessenek elképzelni egy teljesen épelméjű, jólfelkészült, az utasok életére vigyázó buszvezetőt, aki épp a feladata átvételére indult, hogy azt előírások szerint megejtse...

aztán jött egy, szintén a kulturált utazásra felesküdött kolléga, és kérte a jegyeket ellenőrzésre..- előírás szerint, ahogy kell..-

-nos a még nem szolgálatban lévő, odavaló jogosultság nélkül utazó buszvezető azért nem szakította meg az utazását, mert szerinte(is) ezért elsőre megbüntetni őt(is), az ki van zárva, mondhatni az univerzumban nem történhet ilyen...

kis butus: (még) nem tudta az örök bölcsességet: homo homini lupus.

höhö...ezután már tudja.
papa.49
@wagabund: Akkor meg azért lenne bünti, hogy nem vette át a szolit, tudod Hofival szólva ,,van-e füstszűrős sapkája,,!!!
mate03
@sentinel216: Ez is megtörtént! Volt egy házaspár,mind kettő Volános volt! A férj ellenőr,a feleség raktári dolgozó.min kettőnek volt személyzeti autó busz igazolványa!Egy szép napon a feleség utazik a buszon,fel száll a férj! Jegyeket bérleteket ellenőrzésre!Az asszonynál nem volt meg a szabad jegy! A férj kétszáz forintra büntette! Mert a szabály az szabály!Igaz hogy ez 1985-ben történt Szolnokon!
nemkati
@mate03: Én a feleség helyében azt mondtam volna a férjnek: jól van drágám, de ezt a pénzt a kosztpénzből kell elvennem, holnap pörkölt nélkül kapod a nokedlit.
wagabund
@papa.49: vicc ez az egész...ahhoz képest, ha egy vadász lábonlövi magát, vagy tévedésből a társát nézi be őzikének, ez a hír csak a humor rovatba való...

és még mi mindenről nem tudunk (jobb is)
herczeg0210
Bizonyára nehéz azt felfogni, hogy ez a "rezsi csökkentés" része...
Mobil123
@Knapp75: Hát akkor a fene megette :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.