Elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki hétfőn késsel támadt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két intézkedő munkatársára Budapesten. A Budai Központi Kerületi Bíróság harminc napra helyezte előzetesbe a férfit. A gyilkos elhelyezésére az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki – közölte a tárgyalás után újságírókkal Benő László, a gyanúsított kirendelt ügyvédje.

Az ügyvéd hangsúlyozta: orvosi papírok nem álltak ugyan a bíróság rendelkezésére, ám a férfinak a nyomozás során tett vallomása és a bíróság előtti nyilatkozata alapján egyértelművé vált, hogy pszichiátriai kezelést igénylő "mentális talajvesztés" állapotában van. Hangsúlyozta, hogy a védence története, ami egy ember halálához, illetve egy másik ember súlyos sérüléséhez vezetett tragikus és sokkoló. A férfi csendben olyannyira leépült, hogy most úgy robbant, "mint egy időzített bomba". Felidézte, hogy a férfi másfél éve remeteként élt a szobájában, nem kommunikált senkivel, nem szólalt meg, "egy párhuzamos világban élt". Az ügyvéd szerint "ez valahol a környezete, illetőleg azoknak az orvosoknak is a felelőssége, akik hagyták, hogy a történet idáig fajuljon".

Az ügyvéd közölte, a férfi azt vallotta: megkérte az adóellenőröket, hogy hagyják el a szobáját. A további beszélgetés tartalmáról ugyanakkor már nem számolt be védence, így egyelőre az sem derült ki, hogy miként került elő a kés. Kérdésre válaszolva elmondta: a revizorok azért mentek ki hozzá ellenőrzésre, mert adóhátraléka keletkezett, és a NAV által küldött hivatalos leveleket sem vette át. Hozzátette: a büntetés kiszabása szempontjából lényeges körülmény az, hogy a gyanúsított milyen mentális állapotban volt a bűn elkövetésekor – mondta Benő László.

A 35 éves L. Péter február 23-án késsel támadt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két intézkedő munkatársára Budapesten. Az egyik munkatárs a helyszínen meghalt, kollégáját kórházba vitték. Az őrizetbe vett férfi ellen több emberen elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A gyanúsított szobafestő-mázoló, aki korábban pszichiátriai kezelés alatt állt.

Elmegyógyintézetben őrzik a NAV-ellenőr gyilkosát

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.