A kijevi elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, Mihajlo Podoljak az ukrán 24-es csatornának adott exkluzív interjúban elmondta, Ukrajna szövetségeseinek politikai akarata, Ukrajna melletti elkötelezettsége a legfontosabb jelen helyzetben. Arról is beszélt, van-e elég fegyver egy ellentámadáshoz, illetve, hogy mire számíthatnak az ukránok május 9-én, a II. világháborús orosz győzelem évfordulóján.

Kőkemény üzenetet küldött Zelenszkij embere: "Elsősorban fegyver és lőszer kell, nem francia csapatok" – Moszkva készülődhet?

Fotó: freepik.com

Úgy gondolom, hogy a párbeszédablak, amely most megnyílt Európa és Kína között, nagyon jó, különösen Ukrajna számára. Európai partnereink nagyon erőteljesen kiállnak Ukrajna mellett. Teljesen egyértelmű ukránbarát álláspontot képviselnek különböző platformokon

– mondta a tanácsadó az Index híradása szerint. 

A háború alakulásával kapcsolatban elmondta, először a fegyver- és lőszerhiányt kell megoldaniuk a frontvonalon, ezen nem segítene, ha a franciák vagy bárki más bevonulna Ukrajnába. Nem vetnek el semmilyen forgatókönyvet, de egyelőre nem ez a prioritás, hanem hogy legyen elég fegyver és lőszer, ezt követik a sorban az F–16-os vadászgépek, minden más csak utána jöhet.

Oroszország számára nincsenek vörös vonalak

Véleménye szerint nincsenek vörös vonalak Oroszország részéről, gátlástalanul bombázzák a civileket, ezzel szemben ők repülőtereket és olajfinomítókat, ellátórendszert támadnak orosz földön, mivel az nincs tiltva sehol, ezt megtehetik mindenféle egyeztetés nélkül.

Elmondta: az Egyesült Államok és Joe Biden elnök egyértelművé tette, hogy addig támogatja Ukrajnát, ameddig csak kell, viszont minimum két hét, mire a beígért fegyverszállítmányok a frontvonalakra érnek, ezért addig azt használják, ami rendelkezésükre áll. Addig ki kell tartaniuk, utána talán egy picivel könnyebb lesz a helyzetük.

Egy sikeres ukrán ellentámadáshoz az kellene, hogy egész Európában beinduljon a fegyvergyártás

Oroszország ugyanis mind emberi erő és fegyverek tekintetében, mind gazdaságilag sokkal jobban áll, mint Ukrajna. Kijev ugyanakkor az elmúlt két évben bebizonyította, meg tudja védeni magát, és ehhez ragaszkodni fognak az elkövetkező időszakban is.

Forrás: index.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Macron folytatná a francia hagyományokat
Napóleon örökébe szeretne lépni!
Neked sem fog ez menni Emmanuel!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lusta
Semmi gond. A pedofilsimogató föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk kért és végül 27 millió eurót kapott lőszer gyártásra és szállításra. Ennyit a békepártiságról.
lusta
@Maccska: A pedofilsimogató föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk kért, nem a fegyvergyártók, és végül 27 millió eurót kapott lőszer gyártásra az Uniótól, ami megy az ukránoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.