A Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke szerint a gyűlöletre nem lehet Magyarországot építeni, a kirekesztéstől nem fejlődik a gazdaság, az országnak nem újabb ellenség-, hanem jövőkép kell.

Fodor Gábor a kormányfő évértékelő beszédére reagálva az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a magyar polgárok válaszokat várnak Orbán Viktortól "szóvirágok és gyűlöletkeltés" helyett, és csak egy gyenge miniszterelnök mutogat a bevándorlókra, Európára és a liberálisokra, amikor nem tud elszámolni saját kudarcaival.

A munkahelyteremtéssel kapcsolatban azt közölte, erről nem beszélni kell, hanem csinálni, és minden szakértő egyetért abban, hogy a közmunkaprogram "kaotikus kudarc", ami nem vezet vissza az elsődleges munkaerőpiacra.

"Örülök, hogy Orbán Viktor legalább említés szintjén érintette a szegénységet – ezek szerint őt elkerülte az Emmi listája, ami tiltja a szó használatát. Kár, hogy nem tette hozzá, hogy Magyarországon a súlyosan nélkülözők aránya az EU-átlag háromszorosa, a gyerekek több mint 40 százaléka szegény az Eurostat adatai szerint" – írta a pártelnök.

Fodor Gábor szerint amit a miniszterelnök a gazdaságról elmondott, az a polgárok "nyílt provokációja". "Arról beszél, hogy nem külföldről felvett hitelből nő a magyar gazdaság, miközben ma titkosították 30 évre Paks bővítését, ami generációkra adósítja el hazánkat" – fűzte hozzá.

Kitért arra, hogy a miniszterelnök sok mindenről nem beszélt: szerinte Orbán Viktor nem tud "elszámolni" arról, hogy kik a kitiltási botrányban érintett emberek, hogyan vezetheti az adóhatóságot továbbra is Vida Ildikó, illetve nem szólt "tisztán" abban a kérdésben, hogy Putyint vagy az Európai Uniót választja.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Semmilyen országot, semmilyen közösséget nem lehet építeni gyűlöletre.
Viszont a hatalom megtartására rendkívül jó eszköz.
gibgab
"A beszéd tartalmi része lényegében érdektelen. Orbán stábja próbálta az amerikai típusú politikai beszédeket másolni. De idén gyenge fordulatok, semmitmondás és ismétlés jutott a hallgatóságnak, akik lényegében csak az ellenzéki pártok alázásakor tapsoltak. Ez is mutatja, mi tartja össze a tábort."
Forrás:magyarinfo.blog.hu/2015/02/27/nagyok_a_repedesek_a_fideszben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.