A Fidesz szerint újabb brüsszeli támadás indult a rezsicsökkentés és annak nyertesei, a magyar családok ellen. Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy több európai uniós tagállam mellett Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság, mert úgy véli, energiaszabályozása nem felel meg az EU-s jognak.

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa azt mondta, a brüsszeli bürokraták azokat az intézkedéseket támadják, amelyek biztosítják a rezsicsökkentést. Példaként említette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal működési rendjével kapcsolatos uniós kritikát.

Németh Szilárd kijelentette: a rezsicsökkentés a magyar függetlenség egyik záloga, a családok megvédése kiemelt kérdés, ezért ha kell, a parlament meghozza majd a szükséges lépéseket a rezsicsökkentés védelmében. Megjegyezte, hogy a kormány is tárgyalni fogja az ügyet.

A Főgáz mérőóracseréivel kapcsolatos hírt kommentálva a politikus felidézte, az általa vezetett munkacsoport már többször figyelmeztetett, hogy valami nincs rendben a mérőórákkal, ezért örömét fejezte ki a mostani lépés miatt. Sürgette egyúttal a felelősök felkutatását, a cég felügyelőbizottsága által végzett munka átvizsgálását.

Azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés kedden 30 évre titkosította a paksi erőműbővítés adatainak egy részét, a fideszes képviselő azt mondta: a titkosítás kizárólag nemzetbiztonsági, műszaki és esetleges üzleti kérdésekre vonatkozik.

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
Hazugovics! (Köszönöm papa.49) A kurva anyádat bújsz a magyar családok mögé a saját és a tetű bandád szarságai miatt! Brüsszelnek a hülye fejeddel van baja, nem a harácsolásaitok okán tönkrement emberekkel! Tégy egy szívességet, igyál benzint és szopd le a kályhát! Spermabanda!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@okina48: talán nem kellene elfelejteni az MDF kormány "áldásos" működését bankügyben - Antall József vezetésével.
Ott volt a lehetőség amivel nem éltünk- éltek
Bercifiu
@Nil: Jobb ha Józsit nem is hozzuk szóba, mert ő szoktatta rá a politikusokat a lopásra.
Vizual
@okina48: Azért senki nem gondolja, hogy ez a rengeteg pénz csak úgy a kocsi hátsó csomagtartójában utazott. Mert akkor is érvényben volt a pénzmosás elleni törvény. Nos azt hogyan játszották ki úgy hogy nem látta Matolcsi és Orbán sem. ha felveszek 1millát már vizsgálnak.
Knapp75
@okina48: március 6., 11:36

Nem igaz, hogy a bankok kényük-kedvük szerint visznek mindent, amit akarnak!
Csak közjegyzői okirat vagy bírósági végzés alapján hajthatják be a tartozást. Ha nem látnak rá esélyt, inkább eladják egy követelésbehajtónak, mert ha a bíróság rábólint - a szerződések és a befizetések elmaradása alapján nem nagyon tehet mást - akkor sem biztos, hogy be lehet hajtani egy tartozást.
Igazából csak a jelzálogjogot tudja egy bank "saját hatáskörében" érvényesíteni, mivel ott van közjegyzői okirat, ami miatt nem kell pereskednie, de még ennek végrehajtását is megakadályozza, ha éppen kilakoltatási moratórium van...

Persze lehetne még jobban nehezíteni a behajtás szabályait, de az olyan dolgokhoz vezetne, amit te is kifogásoltál, mégpedig a büntetlen tartozás halmozáshoz.

(egyébként a bankoknál is a nem fizető ügyfelek behajthatatlan tartozását a többi ügyfélre kivetett költségekből fedezik. Persze amikor a szabadfelhasználású hitelek harmadát nem fizetik az ügyfelek, mint most nálunk, akkor ez már megoldhatatlan.)
aremy
@volvós: és még hány ilyen vágásra érett röfög a parlamentbe.
aremy
@aremy: és még csak annyit hogy inkább birkózzon hátha az jobban megy neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.