"Matteo Renzi az orbáni úton jár, ez is a fordulatot mutatja Európa Oroszország-politikájában" – jelentette ki Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken az MTI-nek.

"Az, hogy az olasz miniszterelnök Moszkvában járt, egyértelműen cáfolta a hazai ellenzéki sajtóban keringő látogatásokkal kapcsolatos bojkott hírét" – mondta Giró-Szász András Matteo Renzi csütörtöki, Moszkvában tett látogatására reagálva.

Az olasz miniszterelnök csütörtökön egy 1 milliárd dollár értékű együttműködési megállapodást írt alá Oroszországgal, miszerint létrehoznak egy orosz-olasz alapot a befektetések ösztönzésére egymás országaiban. Giró-Szász András szerint "ez megint egyértelműen bizonyította, hogy a stagnáló Európában a gazdasági szempontok szerinti együttműködés sok mindent felülírhat".

Az államtitkár fontosnak tartotta kiemelni azt is, hogy a látogatáson az olasz miniszterelnök az ukrán válsággal kapcsolatban azt az álláspontot képviselte, hogy Ukrajna minden területének autonómiaként kellene működnie Dél-Tirol mintájára.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
Ez a Giró - Szász sem volt egy lumen. MIota pénzt szagol meg még a lényeget sem nézi meg. Amit adnak azt mondja. Hol van itt a szakmaisága?. Hiteltelenné vált mint minden FIDESZ-s megmondó. Szint az Orbán. Az pedig alacsony. - szint.
nyanya001
Az asztalra röhögtem magam, sírva röhögök :))))))))
Pálinkafőző Rézüst
Akkor a csúti is sittet kap, mint cimbóriája...Hallelúja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.