Tóásó Előd egyelőre több ok miatt sem tud hazautazni Magyarországra, vissza szeretné szerezni elkobzott útlevelét, adminisztrációs teendői is vannak, és a vádalkuja egy pontja is hátráltatja hazaérkezését. A Bolíviában folyó, úgynevezett terroristaper magyar állampolgársággal is rendelkező és a közelmúltban elítélt, majd a napokban szabadult vádlottja a Magyar Nemzet online-nak adott interjújában beszélt mindezekről.

Az mno.hu oldalon vasárnap megjelent interjúban Tóásó elmondta, a La Paz-i San Pedro börtönből szerda este távozhatott, most a felesége házában lakik. (Tóásó 2012 novemberében egy volt jobboldali bolíviai politikus, volt miniszter, Guillermo Fortún lányát, María Elenát vette el a börtönben.)

Tóásó Előd beszélt arról is, hogy több ok miatt nem tud még Magyarországra utazni. Mint mondta, nem adták vissza az útlevelét, adminisztrációs ügyeket kell intéznie, és a vádalkunak van egy olyan pontja, amelyről nem beszélhet, de ez is hátráltatja a hazaérkezését. Megjegyezte, hogy akár egy hónapot is igénybe vehet ezeknek az ügyeknek az elintézése.

Az interjúban Tóásó elmondta azt is: a bolíviai bíróság elfogadta azokat a bizonyítékokat, amelyeket eddig is hangoztatott, hogy őt egy film előkészítésére hívták Bolíviába. Az ítélete azt mondja ki, hogy honlapot készített Rózsa Flores Eduardónak, hekkerek ellen írt programot, illetve több ember számítógépeit tartotta karban.

"A bíróság szerint ezek a munkák segítették egy esetleges fegyveres felkelés szervezését. (...) Az ügyészség és a kormány megértette, hogy minket becsaptak azok, akik Bolíviába hívtak" – mondta, hozzátéve, emiatt lett az ő és Mario Tadic büntetése is mindössze öt év tíz hónap. Tóásó jelezte: ez a legrövidebb az ebben az ügyben eddig kiszabott büntetések közül; a többiek azért kaptak többet, mert a vád szerint 2006 óta ellenzéki csoportosulásokban és szerveződésekben vettek részt.

Arra a kérdésre, volt-e fegyveres felkelés Bolíviában 2009-ben, azt mondta: a felkelés "legfeljebb csak szervezés alatt volt, de nem valósult meg".

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mind a három ,,magyar,, életrajzából látszik hogy komolyan gondolták az abajgást BolÍvíában, tehát megérdemelt volt a ,,jutalom,, !!!
Nem hiszem hogy pont ilyen valakit kell Magyarországnak befogadnia!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Mind a három ,,magyar,, életrajzából látszik hogy komolyan gondolták az abajgást BolÍvíában, tehát megérdemelt volt a ,,jutalom,, !!!
Nem hiszem hogy pont ilyen valakit kell Magyarországnak befogadnia!!!
lópicigáspár
@papa.49: Mondjuk, ha itt is abajognának, de úgy komolyan...! :-)
papa.49
@lópicigáspár: Ezek a palik nem fognak soha a magyar nép érdekében tenni semmit...
lópicigáspár
@papa.49: Ki mondta, hogy értünk tegyék!? Szórakozásból! Miért is volt lecsukva? :-)
soljanka
Brazíliát jelölte meg otthonaként - épp úgy, mint a lelőtt Magyarosi.
A középiskola után jött Magyarországra. A két lelőtt haver a magyar Iszlám közösség tagjai. A felesége bolíviai.
Hova "haza" akar jönni?
intrepid
Láttam a hiradófelvételen, ahol azt mutatták, hogy szabadul, (ránkszabadul?), bár elötte azt nyilatkozta, hogy milyen keserves sorsa van a börtönben, ahhoz képest a felvételen egy nagyon jó fizikai, és pszichikai állapotban lévö ember látszódott. (Viccelödött az egyik smasszerral) Nem ugy nézett ki, mint akit megtört az 5 év.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.