Egyelőre egy dolog biztos. Amíg valaki nem nyújt be olyan módosítót, hogy a világörökségi területen található üzletekre is vonatkozzon a kötelező vasárnapi zárva tartás, addig nyitva lehetnek.

Korábban az Origo szellőztette meg azt a lehetőséget, hogy hiába a vasárnapi zárva tartás, a világörökség részét képező területeken működő boltokra mindez nem vonatkozna.

Az Indexnek a Nemzetgazdasági Minisztérium levélben válaszolt, azt írták, hogy "amennyiben a későbbiekben olyan módosítási javaslat érkezne a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényhez, amely a világörökségi területeket kivenné a kivételi körből, akkor a kormány azt támogatni fogja".

Az érintett területekhez tartozik Budapest belvárosának nagy része mellett a Tokaj-hegyalja történelmi borvidék, ahol Sátoraljaújhely, Szerencs, Sárospatak, Tokaj mentesül a törvény hatálya alól.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
A zárvvatartást nem csak a világörökségi területekre, kellene kiterjeszteni, hanem az eszement kormánytagokra. Minden napra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@Boszi27: "Tényleg olyanok, mint a sakkozó veréb..!" :)
Az meg milyen? Lóugrásban pottyant a sakktáblára?
*
A kdnp-s vén f.okat nem kell féltened! Ahhoz van eszük, hogy a képviselőséggel járó jövedelmeket, plusz a nyugdíjukat is keresztényi módon felveszik. :(
m.macskosz
@eszegfu: Avagy, egy hasonlóan gusztustalan verziót választ a BKK menedzsmentje:
kirúgja az aktív korúakat és maradnak a nyugdíjasok, mivel úgy tudom, utánuk kevesebb munkáltatói járulékot kell fizetni.
Boszi27
@m.macskosz: A veréb sztorit egy kommentelőtől olvastam,, percekig nevettem rajta. A veréb rászáll a sakktáblára, össze-vissza ugrál, feldönti a bábukat, belerottyant a tábla közepébe, és boldogan ugrál tovább, miközben csivitel: győztünk! Győztünk!
eszegfu
@m.macskosz: Igen jól tudod, az alkalmazott nyugdijasok után kevesebb a szoc. hozzájárulás, különböző mértékben lehet igénybevenni a kedvezményt...de hogy meddig, az csak egy tollvonás kérdése akár menet közben is.
m.macskosz
@Boszi27: Kösz. Nem olvastam. :)
Kb.olyan, mint az orbáni fidesz/kdnp ténykedése... :(
Tibor43
A vasárnapi üzletek bezárása azt eredményezi,hogy a lakásokban sivít a flex,ütvefúró, fűrész,káromkodás ha az ujjukra ütöttek,stb.
Az otthon ragadt családok és szomszédok nagy örömére...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.