Egyelőre egy dolog biztos. Amíg valaki nem nyújt be olyan módosítót, hogy a világörökségi területen található üzletekre is vonatkozzon a kötelező vasárnapi zárva tartás, addig nyitva lehetnek.

Korábban az Origo szellőztette meg azt a lehetőséget, hogy hiába a vasárnapi zárva tartás, a világörökség részét képező területeken működő boltokra mindez nem vonatkozna.

Az Indexnek a Nemzetgazdasági Minisztérium levélben válaszolt, azt írták, hogy "amennyiben a későbbiekben olyan módosítási javaslat érkezne a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényhez, amely a világörökségi területeket kivenné a kivételi körből, akkor a kormány azt támogatni fogja".

Az érintett területekhez tartozik Budapest belvárosának nagy része mellett a Tokaj-hegyalja történelmi borvidék, ahol Sátoraljaújhely, Szerencs, Sárospatak, Tokaj mentesül a törvény hatálya alól.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
A zárvvatartást nem csak a világörökségi területekre, kellene kiterjeszteni, hanem az eszement kormánytagokra. Minden napra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
A zárva tartást ki fogja ellenőrizni? A NAV? Ők hitetlenek! Kitalálnak egy új ellenőrző csoportot? Az ellenőrök dolgozhatnak vasárnap? Miért nem lehet ebben az ügyben egy hátraarcot csinálni? Beismerni, ez egy hibás törvény!
fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10991209_888381131227766_6729642080960982007_n.jpg?oh=8a307814b1697692af7159fe0afc2c71&oe=5585343A&__gda__=1434274946_1908e46c8626498307fb97f3cb225695
silber13
A zárvvatartást nem csak a világörökségi területekre, kellene kiterjeszteni, hanem az eszement kormánytagokra. Minden napra.
eszegfu
@zöldszem: Jelenleg beláthatatlanok ennek a törvénynek a következményei..halottam, hogy a tömegközelekedésben is tovább ritkitják a járatokat vasárnapokon... talán még a villamos- és buszvezetők is tul sokan lesznek.
m.macskosz
@eszegfu: Ismerős buszsofőrnek mondom, hogy feltűnően sok idős buszvezetővel találkozom.
Igen, mondja ő, jól látom, egy csomó nyugdíjast visszahívtak, mert nincs elég ember.
m.macskosz
@eszegfu: Ha ritkítják a járatokat, akkor megszabadulnak a nyugdíjasoktól.
Boszi27
@silber13: Annyira nevetséges már ez a vasárnapi huzavona, az indokkal együtt! Vén, szenilis, alakok .Egyébként tisztelem az időseket, akiket lehet, van miért. Ezeket viszont nem tudom értékelni, mert amit csinálnak minden területen az csak felfordulás, rongálás, minden logikát, észérvet nélkülöz.Lesajnálnak ők a saját családjukon kívül minden családot, azzal együtt hogy mit csinálnak szabadidejükben, ha van egyáltalán szabadidejük...Tényleg olyanok, mint a sakkozó veréb..!
m.macskosz
@Boszi27: "Tényleg olyanok, mint a sakkozó veréb..!" :)
Az meg milyen? Lóugrásban pottyant a sakktáblára?
*
A kdnp-s vén f.okat nem kell féltened! Ahhoz van eszük, hogy a képviselőséggel járó jövedelmeket, plusz a nyugdíjukat is keresztényi módon felveszik. :(
m.macskosz
@eszegfu: Avagy, egy hasonlóan gusztustalan verziót választ a BKK menedzsmentje:
kirúgja az aktív korúakat és maradnak a nyugdíjasok, mivel úgy tudom, utánuk kevesebb munkáltatói járulékot kell fizetni.
Boszi27
@m.macskosz: A veréb sztorit egy kommentelőtől olvastam,, percekig nevettem rajta. A veréb rászáll a sakktáblára, össze-vissza ugrál, feldönti a bábukat, belerottyant a tábla közepébe, és boldogan ugrál tovább, miközben csivitel: győztünk! Győztünk!
eszegfu
@m.macskosz: Igen jól tudod, az alkalmazott nyugdijasok után kevesebb a szoc. hozzájárulás, különböző mértékben lehet igénybevenni a kedvezményt...de hogy meddig, az csak egy tollvonás kérdése akár menet közben is.
m.macskosz
@Boszi27: Kösz. Nem olvastam. :)
Kb.olyan, mint az orbáni fidesz/kdnp ténykedése... :(
Tibor43
A vasárnapi üzletek bezárása azt eredményezi,hogy a lakásokban sivít a flex,ütvefúró, fűrész,káromkodás ha az ujjukra ütöttek,stb.
Az otthon ragadt családok és szomszédok nagy örömére...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.