Molnár Zsolt szerint itt az ideje tisztázni, hogy az Iszlám Állam ellen folytatott háborúval kapcsolatban történt-e hivatalos ENSZ- vagy NATO-felkérés és a részvételünket is ennek alapján kell felmérni. Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának szocialista elnöke úgy véli, Magyarország még nem kapott komoly felkérést – írta a VS.

Molnár szerint a magyar katonák kiküldése helyett logisztikai támogatásra kellene koncentrálni, mint például egy katonai kórház működtetése vagy meteorológiai állomás létrehozása. Úgy véli, Magyarország terrorfenyegetése sokkal inkább megugrana az aktív részvétel miatt, de a magyar nép egy ilyen változásra még nincs felkészülve. Az MSZP szerint meglehet a kétharmados felhatalmazás a megfelelő ellenzéki politikusok bevonásával. A szocialista párt egyelőre nem döntött a kérdésben.

A nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság jövő héten egy együttes ülésen fogja megtárgyalni az ország IS elleni szerepvállalását. Hogy az Országgyűlés rábólint-e a magyar katonák aktivizálásához az Iszlám Állam elleni nyugati koalícióban, arról április közepén születhet döntés. A végleges döntéshez kétharmad kell. A Jobbik és az LMP nem támogatja a magyarok harcba állását. Az Együtt jelentkezését a kétharmad biztosításához a Fidesz és a KDNP elutasította.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Na, a szocialisták felébredtek?
...valami életrevaló is eszükbe jutott...

tudom, demagóg duma, de nem ártana itthon is javítani a kórházi állapotokon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.