Az Uber közösségitaxi-szolgáltatás ellen demonstrált este mintegy ötven taxis Budapesten. A Kettős Mérce blog szerint a taxisok a Hősök teréről indultak, majd a Várkert bazár elé parkoltak le.

Tüntettek a taxisok az Uber ellen

A rendőrök a tiltakozás miatt több sofőrt is igazoltattak.

Az Uber egy szolgáltatás, amihez sofőrök csatlakozhatnak nem hivatásos személyfuvarozóként, így a hivatalos taxis viteldíjnál jóval olcsóbban fuvarozhatnak másokat. A sofőr és az utas egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével találja meg egymást.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ezt az új szolgáltatást törvényesen bejegyezték. külföldön már régóta ismert... most mi ismerkedünk velük.
ezt a mostani jelenséget úgy hívják, hogy kenyérharc... így érthető.
...de úgy, hogy nem adóznak...úgy necces az együttérzés.
karma1
@wagabund: Meselhetnel errol egy picit, mert ilyenrol en meg kulfoldon nem hallottam, csak olyanrol, hogy a nagyobb cegek javasoljak a dolgozoiknak belepeskor, hogyha azonos korzetben laknak, akkor probaljanak meg tobben egy kocsival utazni, takarekossagbol, de ez nem szolgaltatas, igy neve sincs, csak egy lehetoseg, alig koordinalva. (Ha valakinek ez megtetszik, akkor szol a fonokenek, hogy keres betarsulokat, de ez teljesen onkentes).

Nem tartom igazsagosnak a taxisokkal szemben ezt az alavagast, mert a taxisoktol mindenfele vizsgat kovetelnek, tarifamerot, szamlaadast, AFA-sat, kotelezik oket fiatal autok hasznalatara, mikozben a fizetokepes kereslet egyre csokken, mert az embereknek buszjegyre sincs penzuk, nemhogy taxira. Megint sikerult a kormanynak tokonlonie magat, hivatalosan engedelyezni az ado-nem-fizetest,... Gratulalok!
karma1
@nena: Oszt szerinted ki nyult le kit, aminek most vege?
DR Eric CARTMEN
A taxisokkal "besárgíttatták" az autókat, mindenféle szigorításokat vezettek be nekik, verték is a mellüket Tarlóspipiék, hogy rendet tesznek, erre most beengedik az adót nem fizető, utas biztosítással nem rendelkező, a várost talán nem is ismerő, ki tudja mióta vezető, PAV val nem is rendelkező, akárkiket, hogy lehúzhassák az utasokat. BRAVÓ !!! Érdekes, értelmesebb országokban rögtön be is tiltották. Mi megint okosabbak vagyunk ! Majd ha az első "utas" meghal egy ilyen "szakértő sofőr" mellett egy balesetben,... lesz kapkodás, mutogatás !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.