Az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerint legalább két-három millió forintnyi közpénzt feleslegesen költöttek Orbán Viktor miniszterelnök útjára, amikor a kormányfő részt vett Párizsban a Charlie Hebdo elleni merénylet áldozatainak emlékére tartott megemlékezésen, majd onnan Zürichbe utazott a FIFA Aranylabdagálára. Erről a párt elnöke beszélt szombaton, Újpesten tartott sajtótájékoztatóján.

Szigetvári Viktor elmondta, hogy pénteken választ kapott a Miniszterelnökségtől arra a Szabó Szabolcs parlamenti képviselővel közösen benyújtott adatigénylésre, amelyben az utazás ára után érdeklődtek. A válasz alapján a Budapest-Párizs-Zürich-Budapest "luxusút" 7,9 millió forintba került – közölte.

Az Együtt álláspontja szerint ez pazarlás, mert a kormányfőnek ugyan ott volt a helye Párizsban, de ezt meg lehetett volna oldani olcsóbban is – fogalmazott. Orbán Viktornak ráadásul nem volt olyan közfeladata, amely miatt adófizetői pénzen Zürichbe kellett volna utaznia a FIFA rendezvényére – tette hozzá.

A pártelnök emellett arra is kitért, hogy a választók Újpesten is véleményt mondanak a "luxuskormányzásról", ugyanis a vasárnapi időközi önkormányzati választáson az Együtt Antal Gábor személyében önálló jelöltet indít.

Orbán sajtófőnöke reagált

A Miniszterelnökség minden esetben a lehető legegyszerűbb és legtakarékosabb módon szervezi meg a kormányfő utazásait annak érdekében, hogy nemzetközi kötelezettségeinek eleget tudjon tenni – mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI kérdésére.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Kilencmillió az a 7, 9.!!! Van rendes repülőgép járat Párizsba, minek ment magán géppel? A svájci kitérő mire volt jó? Közpénzen persze.
m.macskosz
Már miért lett volna fölösleges?!
Zürichben személyen rendelkezhetett a bankszámláiról,
és a hobbijának is élhetett kedvére.
Mindent nem fizethet saját zsebből!
Ja, hogy a saját zsebében legfeljebb a saját keze van,
a többi a mi adónkból van...
1magyar
A kórházakban meg horgász damillal varrnak?
KERKA
Kilencmillió az a 7, 9.!!! Van rendes repülőgép járat Párizsba, minek ment magán géppel? A svájci kitérő mire volt jó? Közpénzen persze.
Vizual
Ugyan már miért sajnáljátok tőle. Nincs vagyona, fizetése is alig. Ne már. Hogy sajátjaként kezeli a közvagyont. Hát nem vagyok jogász !
lajospapa
Akit kétharmaddal választottak, megteheti. Majd godolkozzatok legközelebb! Ha lesz legközelebb!
papa.49
A kétharmad ellenére SE TEHETNÉ MEG, az nem erre jogosítja fel, amit tehetne azzal nem foglalkozik csak a harácsolással!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.