Mióta 2014 októberében kirobbant az amerikai kitiltási botrány, mindössze egy emberről derült ki, hogy nem utazhat többet az USA-ba: ő pedig Vida Ildikó, a NAV vezetője. A többi kitiltottal kapcsolatos találgatások során felmerült Habony Árpád neve is, aki ezt egy fotóval cáfolta, amelyen a Wall Street Journal egyik számát olvassa Washingtonban. Az LMP-t ez viszont nem győzte meg.

Még pedig azért nem, mert a párt szerint, ha Habony rendelkezik diplomata útlevéllel, akkor a kitiltás ellenére, vízum nélkül is beutazhatott Amerikába. Így pert indítottak azért, hogy megtudják, van-e Habonynak ilyen útlevele. Ezt a pert most meg is nyerték – írta a hvg.hu.

Az LMP győzelme azt jelenti, hogy az adatokat 15 napon belül ki kell adnia az illetékes szerveknek. Tehát el kell mondaniuk, hogy az adott személynek van-e diplomata útlevele és ha igen, akkor ezt milyen jogcímen kapta. Szél Bernadett, az LMP politikusa azt mondta a hvg.hu-nak, hogy ez egy "precedens értékű" ítélet és lavinát indíthat el.

Mindeközben a minisztériumnak ugyancsak 15 nap áll a rendelkezésére, hogy fellebbezzen az ítélet ellen. Szél szerint ezt valószínűleg meg is fogják tenni, hiszen eddig is az "időhúzásra játszottak".

Az LMP egyébként nemcsak Habonyra volt kíváncsi, így az is kiderülhet, hogy van-e diplomata útlevele Vida Ildikónak, Giró-Szász Andrásnak, illetve Heim Péternek.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Amelyik tetűnek van diplomata útlevele annak ellenére, hogy nem diplomáciai testületi tag, az hordozza a pénzt a dugi számlákra, mint ahogyan lézer szart se ér jánosnak is van külföldön dugi manija dugi számlákon !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tényfeltáró
@papa.49: ez hordozza a szennyest, amit mosnak aztán
papa.49
@Tényfeltáró: Hát a pali elég moslék, mit tagadjuk...
karma1
Hulye kerdes: Hat ki adta volna ki neki a diplomata utlevelet, ha nem a magyar Belugyminiszterium? Ott is a Jolanka az adminisztraciobol, aki ranyomja a stemplit az utlevelre! Oszt jonapot!

(Nem fognak talalni egyetlen felelos szemelyt sem, hiszen "Jolanka" telefonon kapta az utasitast, "magasrol", hogy a habonynak 2 ora mulva koll egy diplomata utlevel...
nyanya001
Valaki hazudik. Mesterházy Attila szerint legalábbis nincs rá más magyarázat, miként mondhatta a fideszes Németh Zsolt, hogy az amerikai kitiltási botrányban érintett hat kormánytisztviselő közül négy-öt nevét ismeri, miközben a kormány továbbra is állítja: nem tudja, Vida Ildikón kívül, kik az érintettek.

A külügyi bizottság elnöke az ATV-ben "kottyantotta el" a titkot, ezzel erősítve a gyanút: tavaly október óta félretájékoztat a kormány a súlyos diplomáciai válságot okozó amerikai kitiltási botrány ügyében.

Írásbeli kérdéssel fordul Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez Mesterházy Attila azután, hogy a fideszes Németh Zsolt az ATV-ben elárulta, ugyan nem tudja mind a hat Amerikából kitiltott személy nevét, de négyről vagy ötről tudja, kicsoda. Az Országgyűlés külügyi bizottságának szocialista tagja megdöbbent a testület kormánypárti elnökének nyilatkozatán, hiszen az utóbbi hónapokban többször, több kormányzati illetékest is kérdezett már az Egyesült Államokba történt, kormányhivatalnokokat érintő beutazási tilalmak ügyében, s a kabinet máig következetesen cáfolta, hogy Vida Ildikón, a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) elnökén kívül - aki maga tájékoztatta a kormányt és a nyilvánosságot személyes érintettségéről - bármely más kitiltott kilétéről tudomása lenne.
civilhetes.net/belfold/elkottyantott-titok-valaki-hazudik-a-kitiltasi-ugyben
Anna Mária
@Főlökött: Várjál... ahhoz azért kell egyfajta fej is.
papa.49
@nyanya001: Tökmindegy , hogy ki kottyantott, ezek már annyit hazudnak naponta, mint másik politikus egy év alatt, hát csoda-e hogy azt se tudják melyikük mit mondott, egyet viszont biztos lehet tudni ennek a vége méretes bukfenc lesz, és ha a nép lesz a ,,hopp mester,, ott is ugrani fognak ahol gödör sincs!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.