Az Aldi Süd bevezette a dupla kasszákat. Az újítás célja a vásárlók sorbanállási idejének csökkentése volt, ám pont ellenkezőleg sült el a dolog. A dolgozók felháborodtak, mert nem csak óriási koncentrációt igényel a dupla kassza kezelése, de így kétszer annyit kell dolgozniuk, ugyanannyi idő alatt.

Reszkethetnek az Aldi dolgozók – Nem köszönik meg, ha ezt Magyarországon is bevezetik

Illusztráció: pexels, hiclipart

A dupla kasszáknak állítólag az az előnyük, hogy két kasszaszalaggal és két terminállal működnek. Vagyis a pénztárosnak nem kell megvárnia, amíg a vásárló elpakol, hanem amíg a vevő az árucikkeit szedi össze, máris átfordulhat a másik soron várakozó vásárlóhoz – fogalmaz a vg.hu.

A cég munkatársai azonban felháborodtak, mivel a dupla kasszánál az eddigieknél is gyorsabban kell dolgozniuk. Nagyon gyorsan kell váltani egyik kasszaszalagról a másikra, és ez többeknél már most mozgásszervi panaszokat eredményezett. A dolgozók azt is kifogásolták, hogy

a két kassza olyan mértékű koncentrációt követel, aminek sokan nem képesek eleget tenni.

Az Aldi egyelőre nem reagált a munkavállalók panaszaira, a dupla kasszákról pedig nem közöltek részletesebb információkat.

Magyarországon még nem vezettek be egy Aldi áruházban sem ilyen dupla szalagot.

Forrás: vg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csagyi
Ja és közben pedállal hajtsanak egy áramfejlesztőt a helység megvilágítása okán. Pihenésre pedig rakják fel az árúkat a pultokra. Bezárás után ki lehet takarítani az üzletet is..Csak úgy..
Sztyepospista
Az átkosban... egy nagy gyárban dolgoztam. Kiemelt szakmunkás voltam. Már akkor is bejött DIVATBA, hogy egy gépi forgácsoló, többnyire CNC szakmunkást körülvettek 3-4 géppel, és mindegyiket ki kellett szolgálnia . Javaslom, legyen ennek a foglalkoztatási formának a neve : " SZIMULTÁN... " Mint a sakkozóknál is működik. Egy jó sakkozó egyszerre mérkőzik akár 10 játékossal is.
csagyi
Sztyepospita! Azokat a számítógép vezérelt programozott gépeket a sorozatgyártásra állították be,tehát a folyamat nagy része automatizált volt. (!)
A kiszolgálása valóban egyszerűbb volt mint egy általános eszterga,vagy marógép,stb., így nem volt szokatlan több gép kiszolgálása. A pénztár kezelése nem hasonlítható semmilyen formában ezekhez a gépekhez,ezért a példád nem ide illő.
Géppuska kezű pénztárossal még ez a feladat nem működik.A sporolás nagy,"ötletes" ugrása az önkiszolgáló pénztárak jelenleg.. Javasolnám hogy Te töltsed fel az árúkat,cimkézzed fel és állapítsad meg az optimális készletezést is hiszen valszeg nagyon penge vagy. Így már csak az eladó terület létesítése lehet a következő feladat megugrása. Ja és a maximális haszon érdekében legyen a hét minden napján 24 órás műszak,ott alvással. Szeva.
izéke
Hát a legutóbbi Aldis látogatásomnál nem pont így láttam. Egy szalag volt és a kassza után volt egy kis válaszfal és két bankkártyaleolvasó. A kasszás nem forgott,mint a grillcsirke,mindig egy irányban volt és fennakadás nélkül tudott dolgozni. De ugyanez a rendszer volt pl. a DM- ben is. Így nem lesz önműködő kassza,mint pl. a Tescoban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.