Nemzetközi mércével mérve is hatalmas ügy a Quaestor, a Buda–Cash és a Hungária Értékpapír botránya. Az atv.hu azt írja, hogy a Wall Street farkasa által ellopott összeg háromszorosáról szól a Quaestor-ügy.

A világhírű amerikai csaló, a "Wall Street farkasa" piti tolvajnak tűnhet a magyar követőihez képest. Jordan Belfort, akiről a közismert hollywoodi filmet forgatták, 200 millió dollárral vágta át az ügyfeleit, míg a Quaestor-ügy nagyjából 600 millió dollárról szólhat.

A következmények beláthatatlanok, főként ha igaznak bizonyulnak az ellenzék vádjai, miszerint voltak fideszes vezetők, akik előre tudták, hogy bedől a Quaestor, és "bennfentesként" időben ki tudták menekíteni a pénzüket a cégcsoportból.

A Hetek című lap elemzéséből kiderül az is, hogy a Quaestor-csoport úgy tudott több százmilliárd forintnyi hitelhez jutni, hogy valójában nem volt olyan pénzügyi tevékenysége, amely azt igazolta volna, hogy az üzleti aktivitásával ezt a gigantikus összeget képes lesz kitermelni.

Egy, a közéletben ismert vezető közgazdász képletesen úgy írta le a helyzet abnormalitását, mintha valaki minimálbéres jövedelemmel 3-4 milliárd forintnyi hitelhez tudott volna jutni, és ezt az aránytalanságot a hitelt biztosító pénzintézetnél senki sem vette volna észre.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@coni: És mint jelent ez az adófizetők oldaláról? Egyszer ugye elvesztettük ezeket a milliárdokat és újra be kell fizetnünk adó formájában, hogy kipótoljuk a költségvetést. Frankó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
lári...fári...a postabanki 150 milliárd sem volt semmi..aztán? már nem is emléxünk rá... befizettük, kihevertük, és azóta is csak kár-kár hátán..
ha a behajthatatlannak nyílvánított(leírt) adókat is a lopásokhoz sorolom, akkor még az amik is csettintenek..
az amicsi pénzemberek még a tíz ujjukat is megnyalják ilyen szocialista-utód tanulékonysága láttán...mi még sokra visszük.
Dr. Felipe
Ezen nincs mit csodálkozni. Magyarbajdzsán jobban teljesít, a brókermutyiban is. A csuti "geci géniusz" három kört rávert a wall streeti farkasra.
verőce21
Jó a címbeli hasonlat, de sok baja nem lesz, ha börtönbe kerül is, mert hogyan is fejeződött be "A Wall Street farkasa" c. film?
Dr. Felipe
Na most már brókermutyiban is a világ élvonalába kerültünk, mit kerültünk, ott vagyunk az első helyen.
Most már csak azt a kurva focit kellene a világszínvonal közelébe juttatni de szerencsére g vicctor elvtárs jó esélyt lát erre. Már csak pár milliárdot kell beleönteni és kész a nagy mű, a gép forog az alkotó pihen. Mindörökké.
kkalman
Na végre! Sikerült megelőznünk Amerikát. Mert megmondta a csuti csüngőhasú, Magyarország jobban teljesít.
Brókerbotrányban is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.