human

Szijjártó: mostantól Magyarország diktál
Ez a fidesz kormányzás egy nagyon hosszúra nyúlt Monty Python jelenet.
Miniszteri biztossá nevezte ki Nagy Márton Orbán Ráhel barátnőjét
A szocik is csináltak olyat, hogy rokont vagy barátot tettek pozícióba, de ott levalább volt némi szégyenérzet mikor ez kiderült. De ezek? Ezek poftálanul és büszkén csinálják. Mert nekik ez jár!
Felfüggeszti a Kúria a folyóiratot, ami nélkül Novák Katalin még mindig államfő lehetne
@human: ... a lényeg, hogy semmi soha ne derüljön ki. Az ügymenet pedig ugyanúgy megy tovább.
Ugyanez van a végrahjtói ügy kapcsán. A lenyúló rendszer marad, mert rengeteg érdek fűződik hozzá. Néhány ebert a nép lenyugtatására ideiglenesen levesznek a sakktábláról.
Hülyének nézik ezek a magyar választókat és sajnos sokszor joggal :(
Felfüggeszti a Kúria a folyóiratot, ami nélkül Novák Katalin még mindig államfő lehetne
Vicces. Mikor kirobbant a botrány arra tippeltem, hogy első lépésként elintézik hogy azon a csatornán amin keresztül kiderült az ügy soha többet ne derüljön ki semmilyen kegyelmi ügy. Kíváncsi vagyok, hogy elvágják-e ezt az utolsó szálat is ami a botgrány kirobbanásához vezethetett.
Egy hibázó távozik, a bűnösök maradhatnak – Somos Andrásnak üzent Nagy Bandó András
@lusta: @justhpeter: @Horizont: Két részre bontanám a problémát. Technikai és média etikai részre

A) Nézzük a jog szempontjából. (Somodi tudtommal egyébként jogász) A jognak egyértelműen el kell határolni a különböző bűncselekmény típusokat. Ez egy tudomány, ami precizitást és egyértelműséget követel és nem lehetnek homályos határvonalak.
A fenti esetre példa, ha a tolvaj eladja a szajrét egy használt cikk kereskedőnek, akkor attól még a kereskedő nem lesz tolvaj. Őt orgazdának hívják. De másként büntetik azt is aki előállítja a kábítószert és azt aki fogyasztja azt.
A pedofil az aki elköveti a bűnt amiről képeket készít. Aki a képeket megveszi az egy másik büntető kategória, mert ha kicsit is de más a bűnük súlya.

B) De nézük a történteket a média szemszögéből. Ez egy sokkal lazább, átlagos embereknek gyártott műsor. Lehetne sorolni az eseteket mikor a músorvezető vagy az interjú alany nem a megfelelő kifejezést használja egy-egy esetben. Általában nem szokták kijavítani egymás szavait, mert a történet lényegén nem változtat. Sőt általában a közbeszédben elterjett kifejezéseket használják a valódi és pontos elnevezés helyett hogy megtartsák a közérthetőséget. Pont ezért szerintem Somos rossz helyen és rossz időben feleslegesen állt bele a történetbe. Ha mondjuk egy jogi egyetemen ment volna a műsor ott helye lett volna a korrekciójának.

Összegezve Somodinak igaza volt, de szerintem felesleges, kontraproduktív volt beleállnia abban a környezetben az értelmezési vitába. Nekem igazából az volt az érzésem, hogy úgy érezte ezzel bele tud kötni Márki-Zay-ba. Talán nem szimpatikus neki a fickó. Bár állítólag Somodi máskor, mással, más esetben is feleslegesnek látszó dolgokba kötött bele. Sok jó észrevétele, meglátása szokott lenni, de talán van valami kekeckedő jellem is benne, ami most ellene dolgozott.
Egy hibázó távozik, a bűnösök maradhatnak – Somos Andrásnak üzent Nagy Bandó András
Somos annyiban hibázott, hogy azt hitte 10 millió jogász országában él. Jogilag igaza volt, de a köznyelv ennél leegyszerűsítőbb.
Elkapták a férfit, aki vasrúddal törte be a 8. kerületi Fidesz-iroda ablakát
Mikor az emberek már úgy érzik hogy mindenhol a pártállam kádereibe ütköznek akik ártanak, keresztbe tesznek, akkor az emberek elkeserednek és ilyen cselekmények következnek.
Balog Zoltán már 2012-ben értesült a bicskei gyermekotthon borzalmairól
Nem nagy mentség az egyházaknak, hogy azért szolgálják a hatalmat, hogy legyen pénzük fenntartani magukat.
Szerintem erre utalt Beer Miklós püspök mikor azt mondta, hogy ő egy szegény egyházra vágyik, mert ami most van az túl anyagias.
Balog Zoltán már 2012-ben értesült a bicskei gyermekotthon borzalmairól
Az európai gyerekkereskedelem áldozatainak fele magyar gyermek.
Miért fontosabb a foci Orbánnak, mint a gyermekek védelme?
Új gyermekvédelmi csomag fejlesztésén dolgozik a magyar kormány
Nesze semmi, fogd meg jól!
Ez lesz Orbánék jogászkodásából, hogy az ő szavaival éljek.
Olyan törvényeket fognak hozni ami mellett simán fel tudnak majd menteni újabb bűnösöket. De ez is csak a felszín. Pénz és szakember kellene a gyerekvédelemhez. Erre pedig Orbán nem foga adni. Inkább beletankolja Mészháros stróman úr jachtjába.
„A '24-es év nem is kezdődhetett volna rosszabbul” – Elkezdődött Orbán évértékelője
Látva Orbán pályafutását, azt hogy honnan hova jutott, mi lett belőle az Omen című filmtrilógi jut eszembe.
„A '24-es év nem is kezdődhetett volna rosszabbul” – Elkezdődött Orbán évértékelője
Orbán jogszabálymódosításokkal védené meg a gyerekeket.
Nem jogászkondi kellene Orbán!
Be kellene tartanotok a jogszabályokat!
Embernek kellene lennetek és nem csak annak látszani!
Akárhány jogszabályt hozhattok, hogy elkendőzzétek a gyarlóságotokat. A meghagyott kiskapukkal a saját törvényeiteket is megkerültétek eddig is.
„Mély szégyent hozott egyházunkra” – Balog Zoltánról kérdeztek lelkészeket, ezt válaszolták
Példaértékű az lett volna, ha nem írják alá a kegyelmet. De aláírták, lebuktak, magyarázkodnak és egy bűnöző továbbra is szabadlábon van, ráadásul még a priuszát is törölték, azaz papíron ártatlan, mint a maszületet bárány.
Novák és Varga végleg méltatlanná váltak a tisztségükre.
Értem én a sértettségüket, hisz miért pont ők vannak meghurcolva és miért nem a sokkal nagyobb bűnözők. Hát kedves Kata és Judit. Tessék feljelentéseket tenni azokról az ügyekről amikről tudtok! Ha viszont hallgattok, akkor nem csak cinkosok, de bűnösök maradtok.
A református zsinat alelnöke közleményt adott ki Balog Zoltán ügyében
Történelmi időket élünk. A legsötétebbeket. Mint minkor a náciknak vagy a komcsiknak akart megfelelni az ország vezetése és elitje.

Tudjátok mi a legnagyobb szégyen? Hogy most még csak megszállók sem kellenek. Erre már mentség sem lesz a történelem lapjain.
Pesty László maffiás hasonlattal reagált Magyar Péter akcióira: „Petit féltem egy kicsit”
Az a helyzet, hogy Magyar és ez a Pesty és még sok idióta kieresztette a NER-t a palackból és most próbálja visszatuszkolni.
Reagált a miniszterelnök sajtófőnöke Balog Zoltán bejelentésére
Az magyar egyházaknak már mindegy. Elengedtéke ezt a vallás dolgot. MÁr bizniszegyházak lettek.
Majd a reformátusok is kapnak pár szállodát a pocakos istenüktől, mint a katolikusok.
"Tévedtem, hibáztam" – itt van Balog Zoltán bejelentése
@Őrnagy: 1. A fickó bűnös. Ezt a Kúria harmadfokon is kimondta! Külön kifejtették, hogy mélyen elítélendő amit tett. Ők nem láttak ködösnek a történetet. Erről ennyit.
2. Ez a "te sem voltál ott" érvelés taktika már ismert. Életemben nem láttam langusztát, de mégis létezik. Erről ennyit.
3. Te most tényleg a bűnös mentegetőzését hozod fel érvként az ártatlansága mellett??? 3-szor lett áttrágyalva az ügye. 3-szor volt bizonított, hogy kényszerített gyermeket mais tanúvallomásra. Erről ennyit.
"Tévedtem, hibáztam" – itt van Balog Zoltán bejelentése
Tehát a központi mese az, hogy Novákot, Vargát, Baloghot átverték és ezért támogatták a gyerekeket hamis vallomásra kényszerítő K. Endre kegyelmi kérvényét.

Egy gond van. Ebben az esetben büntetőfeljelentést kellene tenniük, hisz valaki magas rangú vezetőket tévesztett meg!

Az a baj a hazudozással, hogy előbb utóbb a tettes belebonyolódik.
Juhász Péter üzent Varga Judit exének: "Értem, hogy mostantól nem akarsz cinkos lenni. De még néma vagy"
Most hallgatom Varga Judit férjét a Partizánon. Szerintem összeségében teljesen OK-és a magyar politika és hatalomgyakorlás. A megfigyelési ügy is csak fel lett fújva. Az meg hogy féligazságokkal kampányol a fidesz teljesen rendben van, mert szerinte ez a poltika.
Mondta mindezt az utána, hogy elmesélte mikor válni készült Judittól megjelentek nála a hivataltól emberek és lefoglalták a számítógépét, adattárolóit. Kicsit telefonálgatott és megtudta hogy ezt csak figyelmeztetésként csinálták, hogy ha válik Judittól akkor azt csendben tegyék.

Röviden vannak dolgok amik nem tetszenek neki (ezek szerint főleg amin neki is át kellett mennie), de azért jó az irány.
Varga Judit volt férje elmagyarázta, miért csak most szólalt meg
Addig kussba vannak amíg a rendszer nem okoz nekik kárt. Addig jó a Rogán művek propaganda és lejárató tevékenysége, mert az biztosítja a rendszer hatalmát, a biztos pozíciót.

Ugyanez a Pesti László jelenség is. Amíg a nem fideszes cégeket tették tönkre, vagy vásárolták fel addig Pesti is kussolt. Mikor a saját haverja cégéért jött a NER csak akkor nyitotta ki a száját, de azt is csak résnyire.

Lehet, hogy Varga exe nem érzi magát bűnösnek, de cinkosnak nyugottan érezze csak magát.