Hárommillió forint adományt küld a kárpátaljai magyaroknak a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ), és arra kéri a kerületeket és a fővárost, hogy folytassák a gyűjtést. 

Tarlós István főpolgármester, BÖSZ-elnök és Kovács Péter társelnök az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményükben azt írták: az Ukrajna keleti részén dúló háború a kárpátaljai magyarokat is sújtja, az élelmiszerárak napról napra emelkednek, a pénz értéke rohamosan csökken, a kenyérkereső férfiak közül egyre többet hívnak be katonának.

A fenyegető szociális katasztrófa miatt határoztak úgy, hogy támogatást ajánlanak fel az ott élő magyaroknak, és felkérik a budapesti önkormányzatokat, hogy a lehetőségükhöz képest nyújtsanak további támogatást Kárpátaljának – tették hozzá.

Az önkormányzati érdekképviselet felhatalmazta Hassay Zsófia VI. kerületi, Karsay Ferenc XXII. kerületi és Riz Levente XVII. kerületi polgármestert, hogy a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségével és a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságával együttműködve koordinálják a jótékonysági kezdeményezést.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Őszintén sajnálom a kárpátaljai magyarokat, de nincs elég rászorult ebben a kis hazában akinek jól jönne a segítség???
Toby
@vonotok: Azt javasolom a hazai csóróknak, hogy jelentkezzen be Kárpátaljára és akkor kapnak a "magyar emberek" által befizetett adókból támogatást ! Küloüönben a büdös életben nem, mert amíg nincs 150 stadion, addig ez az elmebeteg, elmeroggyant, idióta, leépült orbánc nem fog tenni értük semmit !
lampa laz
Nagyot fordult a kocka most már azoknak kellene ide küdeni.
vonotok
Nagyon sajnálom a Kárpát-aljai magyarokat. De nincs elég rászorult erre a pénzre kicsinyke hazánkban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.