Fizessenek a bankok, és viselje az ellenzék a felelősséget - nagyjából így foglalható össze a kormány Quaestor-javaslata, ami még így is csak hónapok múlva adna megoldást a Quaestor károsultjainak. A kormány szempontjai láthatóak: csökkenteni az elégedetlenséget egy nappal a Quaestor károsultjainak tüntetése előtt, és növelni a népszerűségüket két nappal a sorsdöntő tapolcai választások előtt. A kormány kommunikációjának lényege, hogy hosszú politikai vitát fabrikáljon a kártalanításból, ahol az ellenség az ellenzék és a bankok, de nincs szó a kormány és az MNB hibáiról. Ugyanis a BEVA pénze lényegében a pénzintézetek és befektetőházak pénze, tehát a jelenlegi ügyben nem érintett cégeké. Ezzel fizetné most ki a kormány a károsultakat. Azt nem tudjuk, hogy mennyi pénz jön vissza a Quaestor vagyonából, de a maradékot a pénzügyi piac vétlen szereplői fizetnék ki. Majdnem, hogy egy új bankadóról beszélhetünk. A BEVA pont azért késlekedik a bejelentéssel, mert feltehetően...

Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
"A BEVA pont azért késlekedik a bejelentéssel, mert feltehetően szerepvállalást kért az MNB-től, hiszen a jegybank hibái is hozzájárultak a kialakult helyzethez. Márpedig az nem járja, hogy az állam hibáit, félrenézését, a Quaestor fideszes kapcsolatai miatt kialakult helyzetet a bankok fizessék ki.

A kommunikáció pedig egyszerű. A károsultak (sajnos, de érthetően) magasról tesznek arra, ki fizeti ki a pénzüket, ők csak az egy hónapja tartó rémálomból akarnak felébredni. Csakhogy a bankszektorral való kifizetés és az MNB, a Fidesz és a kormány hibáinak el nem ismerése még nem menti fel valójában a kormányt a létező, de nem vizsgált hibák alól, így ez a rendezési kísérlet végtelenül cinikus. Ezután az is egyértelmű, miért emelné fel 30 millióra a kártalanítási határt a kormány. Mivel ő nem rak bele pénzt, nyugodtan akár 10 milliárdra is felemelhetné az összeget.

Ha pedig az ellenzéki pártok nem szavazzák meg a javaslatot, ők válnak hibássá, illetve a bankszektor, ahelyett, hogy azt néznénk, kinek kéne kártalanítani, és ki követte el a hibákat, amik ehhez az esethez vezettek."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.