A kormány azt üzente, minden károsultat kártalanítanak, de Rogán törvényjavaslatából kimaradt a károsultak nagy része. Nagyot csalódhat sok Quaestor-károsult, miután a kormány múlt héten azt ígérte, hogy minden Quaestor-károsultat kártalanítani fog 30 millió forintig. Kiderült ugyanis, hogy a „mindenki” Rogán Antal pénteken benyújtott törvényjavaslata szerint csak a kötvényeseket jelenti (akár fiktív, akár valódi a kötvényük), de közülük is csak azokat, akik a cég brókerházával, a Quaestor Értékpapír Zrt.-vel kötöttek szerződést. Valószínűleg ez az a 32 ezer ügyfél, akikről Lázár János beszélt múlt héten, és akkor még azt mondta, úgy oldják meg a kártalanításukat, hogy megemelik a Befektető-védelmi Alap (Beva) kártalanítási összeghatárát 20 ezerről 100 ezer euróra (nagyjából 30 millió forint). Rogán törvényjavaslatából viszont az ötlet kimaradt, ehelyett külön alapot hoznának létre a Quaestor-károsultak kártalanítására, amely – a Beva kártalanításával együtt – 30 millió...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Hagyjuk már az ostobák és kapzsik "kártalanítást".
Aki volt olyan perverz, hogy vásárolt egy olyan cég kötvényeiből, amelynek a kötelezettsége több mint 3000-szerese a saját tőkéjének, az így járt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.