A kormány az Európai Bizottsághoz (EB) fordult a Gyurcsány Ferenchez köthető Altus Zrt. másfél milliárd forintos megbízása miatt – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Lázár János tájékoztatása szerint a bizottság illetékeseitől arra várnak választ, milyen körülmények között, milyen eljárásban választották ki a céget az EU 2014 és 2020 közötti fejlesztési programjainak ellenőrzésére.

Értékelése szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök megbízatása nem végezhető elfogulatlanul és a politikai szempontok figyelmen kívül hagyásával, s ez árt az uniós intézményrendszerrel szembeni bizalomnak.

A tárcavezető felvetette, hogy a megbízás mögött tiltott pártfinanszírozás is lehet, s ez vizsgálatot érdemel.

Lázár arról is beszélt: Magyarország, Oroszország és az Európai Unió között létrejött nukleárisfűtőanyag-szállítási szerződés mérföldkőnek tekinthető előrelépés az olcsó áram érdekében tett kormányzati erőfeszítések között. Szerinte a brüsszeli hozzájárulás bizonyíték arra, hogy az Európai Bizottságnak nem az a kérdés, épülnek-e új atomerőműblokkok Pakson, hanem az, hogy ezek hogyan valósulnak meg.

A miniszter arról is tájékoztatott: a kormány rövidesen dönt arról, mely külföldi menedzsereket hívja Paks 1, azaz a jelenlegi erőmű élére. Azt ígérte, legalább egy háromtagú nemzetközi csoport érkezik majd Paksra. Hozzátette továbbá, hogy a kormány még májusban dönt arról is, Nagy Sándor távozása után ki vezeti majd a Paks 2 vállalatot, azaz az új blokkokkal foglalkozó céget. Ebben az esetben is felmerül nyugat-európai szakértők bevonása – jegyezte meg a miniszter.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Na igen, úgy tűnik nagyon csípi a kormány szemét a dolog,
csak azt értem, mitől rettegnek ?
És miért gondolják, hogy a Lázár szavára Brüsszelben összerezdülnek
és visszavonják a megbízást ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
-gin
Vajon csak hecckampány, a szokott gyurcsányozás zajlik, avagy tényleg beszart a társaság? Lehet, hogy a nemzetközi helyzet fokozódik, az osztályharc élesedik? Ha igen, én bizony azt mondom: akinek valami vaj van a fején, hadd szarjon be egy kicsit az Altustól..!

gepnarancs.hu/2015/04/lazar-janos-folvetette-a-tiltott-partfinanszirozas-kerdeset/
Vizual
Hogyne szartak volna be. Hiszen azt hiszik, hogy Gyurcsány igy belenyúlhat a mézes köcsögöcskébe. De ugye Gyurcsány felesége aki tulajdonképpen ezt fogja irányítani magyar részről obligon fölül áll. És az tiszta, hogy Magyarországot nem vizsgálja az Altus. Talán nem Mészáros Lörincet választotta egy vízszerelő csapattal az Eu. És nem Orbán egyik rokonát vagy barátját. Ahogy olvasom talán a szint miatt esélyük sincsen Orbán és csapatanának. Ide nem simlis amatőrök kellenek az Eunak.
Vizual
@Mobil123: Ha jól olvastam Az Altus is konzorcium, maga is és ezzel foglalkozik a világban. Mert van az a szint.
Vizual
Bocsi és eszembe jutott egy hiányosság. Nincs gyeplabda vezető az Altusnál...
Mobil123
@Vizual: Hát bizony, csak ezek az agyatlanok nem fogják fel és csak Gyurcsányozni tudnak. Ha nem lenne szar a fejükön akkor nem ugatnának annyit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.