"Gyere haza fiatal!" – ilyen kedvesen invitáló programmal parancsolná, mintsem csábítaná a kormány, hogy jöjjenek haza a külföldön dolgozó magyar fiatalok. A reakciók alapján a program egyelőre nem győzte meg őket.

Mint arról beszámoltunk, a program célja, hogy a fiatalok hazatérését segítse lakhatási és letelepedési támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával. Elsőként a Londonban élő és dolgozó magyarokat célozták meg, és első körben a 100 millió forintos program segítségével 50 fiatal problémáját és hazatérését fogják segíteni.

A külföldön elő fiatalok reakciói szerint a program egyáltalán nem csábító és ettől nem fognak hazajönni.

Az Írországban élő és dolgozó Petra a kormány bejelentésére ezt írta Facebook oldalán:

Örülnék, ha a kormány esetleg először arra költene, hogy megkérdezze az ügyeskezű fiatalokat, akik már legalább pár éve kint élnek, hogy miért NEM mennek haza, és esetleg először arra költene pénzt, hogy azon változtasson.

Zsuzsa, New York, Egyesült Államok:

Az otthonom ott van, ahol engem és a munkám megbecsülik. Ahol támogatnak abban, hogy azt tanuljak, amit szeretnék. Ahol az állam, a kormány nem akar az élet számlatan területén beleavatkozni a magánéletembe.

Péter, Burton-Upon-Trent, Anglia:

50 fiatal első körben. A bevallott londoni 200 ezerből legalább a fele fiatal. Számoljunk: 1 fiatalra jut 2 millió forint. Ebből lesz munkája, lakhatása, tisztességes jövedelme? Ha kinn keres alaphangon 1000-1200 fontot, de jó szakmával, jó nyelvtudással nyilván többet, vagy sokkal többet. Miért is menne haza? Naponta változnak a feltételek. Semmi nem tervezhető hosszútávon. Ez megint egy ötletelés. Lufi, ami szépen majd leereszt, de elmondhatják, hogy megpróbálták. Ja és a pénznek minimum fele a kamu munkavégzések fejébe a "tanácsadók" zsebébe vándorol. A fiatalok (a jövő generációja) elmennek, a vazallusok maradnak. A mérhetetlen/mértéktelen harácsolás így pusztít el egy országot!

Gréta, Pfaffstätt, Ausztria:

Ember! Munkahelyem volt régen is Magyarországon, de amíg Magyarországon 270 eurot kaptam, mint köztisztviselő, itt pedig húsüzemben kapok 1400-1500 euro között, addig te hiába adsz nekem lakhatási támogatást, ha nincs miből fizetni Magyarországon. Te idióta!

János, Németország:

Dehogy megyek, itt Németországban legalább nyugodtan és biztonságban nevelhetem a lányaimat!

Ágnes, Ausztria:

Ha Magyarországon megadnák azt a bért, amit itt kapok, akkor sem mennék már haza, mert itt nagyon nyugodt környezetben élek és dolgozok. Bármennyire is fáj, de ezt otthon nem kaphatom meg.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"Örülnék, ha a kormány esetleg először arra költene, hogy megkérdezze ..."
Megkérdezze??? Ugyan már. A kormányt nem érdekli a valóság.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
agnes200
Én sem jönnék haza, amíg a fidesz van kormányon. Nézni, ahogy szétlopják az országunkat. Ahogy tönkreteszik az oktatási rendszert, ahogy beleszólnak, hogy mikor mehetek vásárolni, ahogy új atomerőmű blokkot építenek az ország közepébe, ahogy értelmetlen dolgokra szórják a milliárdokat, ahogy viccet csinálnak a demokrácia intézményrendszeréből, ahogy kétszínűen külpolitizálnak, és ahogy a pofánkba hazudnak a közpénzen üzemeltetett "nemzeti" tévében. Mire meg eltakarodnak, addigra úgy lepukkan az ország, hogy nincs az a zseni kormány, aki helyrehozza. Igazából már most is csak valami statisztasereg vagyunk orbánék pénzlopós játékában. Sajnos.
Knapp75
2 millióért csak az fog hazajönni, aki kint "csúnyán" elbukott...
Vele többek leszünk?

A végén, ha nem lesz jelentkező, majd ezzel a 100 millióval fogjuk Orbán Ráhelt hazacsábítani, hogy legalább ő jöjjön vissza...

Olyan apróságokat se feledjünk, hogy a nyugdíjpénztárak államosításával átlagosan 1 millió ft-ot vettek el, jellemzően a fiatalabbaktól. Ehhez képest is lehet nézni a 2 milliót, de viszonyíthatjuk a meglódult albérlet árakhoz is.
Az egészre fordítandó 100 millió forintot meg viszonyíthatjuk ahhoz, hogy most a bevándorlásról lesz nemzeti konzultáció, amely majdnem 1 milliárdba kerül majd...
(az előző ciklusban is volt két NK - pl. a munkahelyteremtésről -, azokra is kifizettünk ennyit)
Knapp75
Viszont sokakat vissza lehetne tartani az elvándorlástól, legalábbis pár évre, ha most adnánk nekik 2 millió forintot!
:)
Ez bő egy éves átlagbér, de az emberek kétharmada ennél kevesebbet keres egy év alatt.

Érdekes, hogy a gyermekvállalás ösztönzésénél is azt hiszi a kormány, hogy kizárólag pénzkérdés és fel nem merül bennük, hogy az ember mérlegeli, milyen élete lesz a családjának a hosszabb távon...
kakaósbögre
mégaszongya Czomba Sándor hogy "ez a 100 millió pont 100 millióval több mint amit az előző kormányok ilyen célra költöttek"...na ja,az előző kormányok nem is csináltak maguknak ilyen problémát.
Yoda69
Volt mar egy ilyen probalkozas nehany eve. Az is csunyan bedoglott. Akkor a Turhas Rudival csalogattak a fiatalokat.
Szerintem ebben is mutyi van, mint mindenben amihez a maffia fideSS nyul.
hunmaja
Persze mindennél jobban kellene az építő munkáskéz, a gyógyító orvosi tudás, és, és, és, megannyi racionális ember aki elment mert élni akar !
Az első pár évet azért dolgozták, hogy "utolérjék magukat"... Európai szintre emeljék magukat, s családjukat, netán visszafizessék itthoni adósságaikat...
Miután ezt megteremtették, MARHÁK lennének a nyomorba, bizonytalanságba visszajönni...
Nincs az a honvágy, ami ezerszer erősebb lehet, mint a mutyisztáni ígérethalmazok !
Haza csak az jön, aki itthon is "linkóci" volt és kint is az maradt,...
Valószínű erre a pár csavargóra alapozza a combasanyi irányította progi az elképzeléseit.
- Nem más ez, mint újabb 100 millás fityiszmutyi !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.