Az LMP bírósághoz fordul, mert álláspontja szerint jogellenesen tart vissza alapvető információkat Kiss Szilárddal kapcsolatban a Földművelésügyi Minisztérium. Szerintük mára nyilvánvalóvá vált: Fazekas Sándor minisztériuma továbbra is menteni próbálja a vállalhatatlan, de minden bizonnyal sok terhelő információt ismerő üzletembert.

A párt közleményében felidézte: képviselőjük, Szél Bernadett kikérte Kiss Szilárd munkaszerződéseit, de a minisztérium által megküldött dokumentumban az ilyenkor szokásos személyes adatok mellett szinte minden lényeges információt kitakart a minisztérium.

Így hiába keresnénk a foglalkoztató főosztály nevét, a kifizetett megbízási díjat, a munkavégzés helyét, a szerződés időbeni hatályát és aláírásának dátumát

- írták.

Az ellenzéki párt úgy véli, az így megcsonkított dokumentum nem alkalmas a pontos felelősségi kör meghatározására, és alapvető adatokat tart vissza a nyilvánosság elől. Az LMP ezért bíróságon kéri ki a hiányzó információkat is tartalmazó szerződéseket.

A párt arra is emlékeztetett: közérdekű adatigénylés keretében kérték ki Kiss Szilárd foglalkoztatásának szerződéseit, hogy kiderüljön, mivel és mennyiért alkalmazta őt Fazekas Sándor minisztériuma, miután már kétszer is megbukott nemzetbiztonsági átvilágításon, és jogerős ítélet mondta ki: pénzért árult schengeni vízumokat oroszoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.