Kötelezően bevezette a holokausztról szóló oktatást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, ezért a diákoknak egy erről szóló féléves kurzust kell elvégezniük a diploma megszerzéséért a jövőben. Ezen annyira kiakadt a szélsőjobb, hogy az erről szóló sajtótájékoztatóra állítólag még az illegalitásban létező kuruc.info egyik újságírója is elment. Most a Jobbik is hangot adott nemtetszésének: kontraproduktívnak, szakmailag elhibázottnak és veszélyes precedensnek tartják az intézkedést.

A párt közleményében azt írta:

A bejelentés nagy vihart kavart az egyetemi hallgatók között, akik feleslegesnek tartják a további óraterhelést (...). Nem kizárt, hogy a patinás intézménybe jelentkezők száma jelentősen vissza fog esni a közeljövőben.

A döntés oktatásszakmai értelemben elhibázott, hiszen egy önkényesen választott, tragikus történelmi esemény egyoldalú ismertetése és emlékezetpolitikai helyének vizsgálata csekély jelentőséggel bír a jövő értelmiséginek képzésében. 

A Jobbik azt is részletezi, hogy középiskolában a diákok legkevesebb nyolc teljes napot már holokauszt-tanulással töltöttek, így kétséges, hogy ismereteiket az egyetemeken is szükséges lenne bővíteni – tették hozzá.

(...) ezen logika mentén a jövőben például a német vagy a szlovák nagykövetség nyomására kötelezővé válhat a magyarországi németek és szlovákok kitelepítésének emlékezetével kapcsolatos kurzusok. (...) ha ez a gondolkodásmód általánossá válna, akkor a hallgatók jórészt aktuálpolitikai érdekekből indított kurzusokat, és nem valódi szaktárgyakat hallgathatnának. A nyilvánvaló kettős mércéről, miszerint miért éppen erről a magyarországi tragédiáról kell kötelező órát hirdetni már nem is beszélünk, mivel álláspontunk szerint az ideológiai nevelés nem a felsőoktatás feladata, így annak ott semmilyen formában nincs helye.

Felkérjük az egyetemek és a magyar oktatáspolitika vezetőit, hogy ne engedjenek az erőszakos nemzetközi és liberális nyomásnak, ne engedjék tanrendjük felvizezését és oktatási programjuk befolyásolását. Az egyetemek feladata a gondolkodni tudó, problémák megoldására képes autonóm értelmiség képzése, nem válhatnak bizonyos érdekcsoportok játékszereivé

- zárult a közlemény.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Mitől fosnak nyilasék ?
Még mindig fel akarják vásárolni Perezék Magyarországot ?(Mellesleg ugyanezt mondta Lengyelországra is ! " Manhattan és Lengyelország után felvásároljuk Magyarországot is !" )
És - sikerült ? Perez legalább akkor ökörségeket beszélt, mint orbánc - a geci !
pistapapa
A következő lépés az lesz,hogy csak a Dohány utcába mehet az adó 1%?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.