A Széchenyi 2020 program keretében a Golder Associates (Magyarország) Zrt. és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. 2014 folyamán közös projektet indított „Bioremediáció környezeti feltételeinek in-situ biztosítását lehetővé tevő, oldott gázfázisú komponensek előállítására alkalmas berendezés kifejlesztése” címmel. Az európai uniós támogatás összege 132,18 millió Ft, amelyből többek között a hidrogéntermelő berendezés prototípusának kifejlesztése, laboratóriumi és terepi tesztelése, a szennyezett területek biodegradációjában részt vevő baktériumok vizsgálata is megvalósul. Jelen projekt során kifejlesztésre kerülő prototípus szorosan kapcsolódik az Országos Környezeti Kármentesítési Programban meghatározott, a földtani közegben és a felszín alatti vizekben visszamaradt szennyeződések felderítési, valamint a szennyeződések mértékének feltárási célkitűzéseihez is. A klórozott szénhidrogén vegyületek biodegradációja mind környezetvédelmi, mind tudományos...

Forrás: bayzoltan.hu
Feltöltő: Golder Zrt.
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Ijesztően hangzanak ezek a szakszavak, holott (csak) annyit jelentenek, hogy a szennyeződést a talajban a jelenleg levő helyén kell semlegesíteni. (ne kerüljön élővízbe, ne terjedjen tovább)
Szuper, jó ötlet, szükség van rá! ... DE!
2013-2014-ben végeztek felmérést, kutatást a "HASZNÁLT ÉTOLAJOK ISKOLAI GYŰJTÉSÉRE VONATKOZÓAN"
Ez egy összetett, üzleti tervet tartalmazó, megvalósulást vizsgáló projekt volt.
Sajnos az állam nem tanult belőle, mert nem biztosítja a jelentkező vállalkozás(ok)nak, hogy tudják csinálni a begyűjtést.
Így, -bármennyire környezetbarátnak mondja magát a köztársasági elnök- több ezer liter használt étolaj nem kerül begyűjtésre, ...hanem megy a környezetbe, szennyezőként!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.