A Király utca és a Nagykörút kereszteződésében egyszerűen leszakadt a troli vezetéke. 

A 444.hu azt írta a beszámolójában, hogy előbb pont egy autóra zuhant, aztán pedig a járdára. Valaki figyelmeztette is az autóst, hogy ha kedves az élete, ki ne szálljon a járműből. Mégis megtette, de nem lett semmi baja.

Árammal teli trolivezeték szakadt a zebrára, nézze csak, mit csinál ilyenkor egy pesti!Fotó: 444.hu

Ezután a gyalogosok a zebrán sétálgattak az árammal teli vezetéken, egész addig, amíg az egyik Combino vezetője meg nem állt, hogy terelje őket. Nem sokkal később egy másik kolléga is érkezett, hátha úgy nagyobb sikerrel óvják meg az emberéleteket. 

A lap cikkében az olvasható, hogy hamarosan megérkeztek a BKK villanyszerelői, akik megjavították a vezetéket.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
A feszültség alatt álló vezeték kinézetre pont olyan mint a feszültségmentes, csak az előbbinek más a fogása...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ilos
@lópicigáspár: Nem akarok szemináriumot tartani, de az a lényeg, hogy ha az áramforrás "földfüggetlen", tehát nincs egyik sarka sem kapcsolatban a földdel, akkor az egyik vezeték nem ráz, csak ha mindkettőt megfogod. A troli áramellátása ilyen, azért van két áramszedő. Na, erről ennyit. :)
lópicigáspár
@ilos: A troli 600 V egyenárammal megy, pont azért kell 2 áramszedő, mivel a kerekek szigetelnek, dolgoztam a Tisza volánnál anno, elég közelről láttam őket. De ki beszélt itt trolikról, én fázist emlegettem, a troliknál egy kicsit más a helyzet. Mivel egyenárammal megy, sokkal veszélyesebb, mint a váltakozóáram, hisz intenzívebben bontja a vért. De szívesen végighallgatom a szemináriumot, a jó pap is holtig tanul! :-)
wagabund
Ma már olyan érzékelők vannak, amik vezetékszakadáskor azonnal lekapcsolják az alállomást a hálózatról... a bátrabbak akár nyalogathatják a madzagot...bááár...nem javaslom... mert koszos.

egymás ekézése befejez, irány a fürőszoba, aztán szabadfoglalkozás...

nnna.
gyuszka
Az ilyen okos pestiekre ráfér egy kis megrázó élmény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.