Az első visszajelzések alapján a közönség örömmel fogadta, hogy a Sziget és a VOLT fesztivál csatlakozott az Áder János köztársasági elnök által kezdeményezett Élő bolygónk kampányhoz – mondta Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Lobenwein Norbert elmondta: a portfóliójukba tartozó 5 nagy fesztiválon és több mint 20 egyéb rendezvényen összesen mintegy 1,2 millió embert, többségükben fiatalokat tudnak elérni, így igazán széles körben tudják terjeszteni az éghajlatvédelem fontosságát. Kiemelte, hogy tapasztalataik szerint a fesztiváljaikon résztvevő fiatalok amellett, hogy szórakozni akarnak, szeretik, ha megszólítják őket, és nagyon nyitottak a fontos és új témák iránt. Példaképpen említette, hogy a VOLT fesztiválon minden évben országos rekordot döntenek véradásból, és Zacher Gábor orvos előadásai is nagyon népszerűek. Mint mondta, Gerendai Károllyal, a Sziget fesztivál vezetőjével szombaton találkoztak Áder Jánossal a Sándor-palotában az Élő bolygónk kampány ügyében.

A megállapodás tartalommal való feltöltése a következő napok kérdése. Ötleteink bőven vannak, és 3 hét múlva kezdődik a VOLT fesztivál, addig el kell indulnunk ezzel

– fogalmazott.

Lobenwein Norbert kiemelte: amellett, hogy a kampányt online felületeiken népszerűsítik, a fesztiválokon is célzott üzenetekkel rukkolnának elő. „A nagyszínpadok előtti kivetítőket egy-egy koncertre várakozva akár 30-40 ezer fiatal is láthatja. Ha ezeken megjelenik egy félperces klímavédelmi üzenet egy világsztártól, az sokkal többet jelenthet, mint egy szájbarágós beszélgetés” – mutatott rá. A Live Earth: Road to Paris! néven elindított globális kampány, melynek magyar holnapja (www.elobolygonk.hu) május elején kezdte meg működését Áder János kezdeményezésére, egyik fő céljaként 1 milliárd támogató aláírást összegyűjtését tűzte ki a decemberi párizsi klímacsúcsig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.