A Készenléti Rendőrség lovas rendőrei járőröznek a Tisza árterében és Szegeden péntektől, feladatuk a határsértők elfogása és az ott élők szubjektív biztonságérzetének javítása – közölte a helyszínen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, a két járőrpár egyike Szeged Gyálarét városrészében dolgozik, a másik a Tisza árterében, Szeged belvárosa és a magyar-szerb határ között.

A lovasok azokra a területekre is eljutnak, ahova a rendőrök gépjárművel vagy gyalog csak nehezen tudnának – közölte.

Egy harmadik járőrpár a Homokhátságon, a mórahalmi tanyavilágban teljesít szolgálatot. Itt már hónapok óta járőröznek a lovas rendőrök, a tapasztalatok kedvezőek, a tanyákon élők igénylik a jelenlétüket – tudatta a szóvivő.

Szenti Szabolcs hangsúlyozta, a rendőrség valamennyi, az illegális bevándorlás által érintett területen jelen van, és helikopteres járőrök is ellenőrzik a térséget.

A magyar-szerb határ és a szegedi belváros közötti erdős területen június 24-én több száz határsértőt fogtak el a rendőrök egy akcióban.

Kelemen Zoltán Gergely (MTI)
Kelemen Zoltán Gergely (MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@eszegfu: Csak reménykedtem, hátha a lóhátról leadott kinyilatkoztatásnak van értelme. Akkor pedig bánkódnék, ha a végét nem hallanám. :-)
simmering73
Gyönyörű az első kép. Először azt hittem a szeméttelepről lovagolnak ki. De látom, nem, csak a magyar erdőben vannak. Inkább szednék a szemetet.
Bercifiu
@eugen4402: Semmi Zsótit is be kellene vetni, nagyon szeret lovagolni.
eugen4402
Remek ötlet, akár hátrafelé be is tilthatna valamit. Legyen egy jó napja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.