Első napirendi pontként tárgyalja az idegenrendészeti határzár létesítéséről szóló törvényt az Országgyűlés. A törvénycsomag a menedékkérők közfoglalkoztatását is lehetővé tenné. Az MSZP alternatív javaslata az embercsempészeket büntetné, miközben a határvédelmet és a menekültügyi szerveket erősítené. A kerítés építésére szánt 22 milliárd forintból 300 fővel növelnék a Bevándorlási Hivatal állományát, új ideiglenes befogadó állomásokat építenének. További 17 milliárdból a rendőrséget erősítenék meg, hő kamerákat, éjjellátó berendezéseket, helikoptert szereznének be. Az MSZP várhatóan napirend előtt beharangozza két törvényjavaslatát, de azok tárgyalására csak az esti órákban kerül sor. A vezérszónoki kör végéig követjük az első vitát.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Nekem furcsa, hogy a "menedékkérőkkel" épitenék közfoglalkoztatás keretében a keritést. Legalábbis nekem ellentmondásos, mintha a rablók, gyilkosok maguknak épitenék a börtönt. Nekem nem egyértelmü, hogyan képesek ripsz-ropszra megállapitani a gazdasági menekülteket és a menedékkérőket ahhoz hogy máris a közmunkát "gyakorolják"?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok