Minden eddiginél több, 1628 illegális bevándorlóval – köztük 323 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén pénteken – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t. 

Szenti Szabolcs közölte: a legnagyobb számú csoportot ezúttal is Röszkénél fogták el, délután fél négykor. Ott 35 bangladesi, 15 szíriai, 48 pakisztáni, 3 mianmari, 6 indiai és 38 afgán állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Az elmúlt 24 órában három embert vettek őrizetbe embercsempészet gyanúja miatt Csongrádban. Péntek hajnalban Röszkén egy Ford Transit rakterében egy 53 éves szerb férfi 17 szíriai és 12 iraki állampolgárt zsúfolt össze. Két 20 éves szerb férfit – a mezőőrök jelzése alapján – este fogtak el Ásotthalomnál, mert 12 iraki állampolgárnak segítséget nyújtottak a magyar-szerb határ illegális átlépéséhez.

Jogellenes tartózkodás elősegítésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult egy 21 éves turai lakos ellen is, akinek autóját péntek reggel állították meg Szegeden. Kiderült, hogy a férfi négy szíriai állampolgár fővárosba szállítását vállalta fejenként 200 euróért. A rendőrök a bűncselekmények elkövetéséhez használt járműveket lefoglalták. Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek.

Országszerte tiltott határátlépés miatt pénteken 1763 embert fogtak el a rendőrök – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vizinyuszi
@Szeparepa: Jó a kérdés! Pénzelik valakik, mert egyeseknek érdekük Európa megszállása ezek által.

Rengetegen ugyanazt a szöveget nyomják: mindenüket eladták, hogy Európába jöhessenek. Ühmm!
Kérdezem, hogy Szíria háborús zónájában ki vesz házat?

Zsoelnek igaza van: hogy van az, hogy csak Németországban lehet tartósan (ál)menekült?
Amelyik az életét félti, annak jó az első biztonságos állam is. Ezek összekötik a kellemest a hasznossal: ha már elindulunk, akkor Nyugat-Európáig meg se álljunk, tehát gazdasági motiváció hajtja a bandát. Amelyik pedig bűnöző vagy dezertőr (mert nem akar egyik fél seregében sem harcolni sajnos), az pedig itt folytatja a korábbi életvitelét.
Az nem zavarja az idegen hordát, hogy mire a magyar-szerb határig érnek, akkorra már rég elvesztették a menekült státuszukat (már amelyiknek volt). Simán visszaélnek az európai menekültjoggal és ezt a gyalázatot tűri a liberális unió.
Ha ide eljut, akkor 2 feltétel teljesülése esetén lehet valódi menekült:
- háborús övezetből érkezett;
- teleportálással jött, valahogy úgy, mint a Terminátor 2-ben a T1000-es. lol
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varirmag
ÓH ! Ezt a 800 eurót egy család fizette ki ???
Itt Bp-en majd vásárolnak maguknak még ételt ,italt amígitt vannak.
Mennyit költöttek amíg ide értek ???
Ha jól számolok akkor ez nem egy szegény család.
Hozzájuk képest én a templom egerével vagyok rokonságba.
Omarion Nebula
Jó drágák a lebombázott házak! A kereslet is nő rájuk folyamatosan!
Szegényeknek több pénzük van mint nekem.
Amúgy Indiából meg Pakisztánból, Afganistánból minek idejön? közelebb is találhatott volna biztonságos országot! (amúgy Indiában van háború?)
kkalman
@Omarion Nebula: ma, 09:09 India és Pakisztán között vallási és területi nézeteltérés van. biztpol.corvinusembassy.com/?module=corvinak&module_id=4&cid=85
Jelenleg épp fegyverszünet van, de béke nincs. Kasmír háborús övezet.
Másik
Az nem lenne egyszerűbb nekik, ha igényelnek egy turista vízumot, felülnek egy repcsire, és amikor megérkeztek kérik a menedékjogot?
Szerintem kevesebbe kerülne, és biztonságosabb.
Persze akkor kell valami igazolvány, és nem lehet előadni az ezeregy éjszaka meséit.
Strong
nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt mi fogja megállítani, és hogyan. Ugyanis Európa annyira demokratikus -és egyben liberális, hogy mindenkinek joga van. (még a gömb akváriumban úszkáló guppinak is)

(ők egytől egyik más kultúra részei - és ezt hozzák ide -és érvényesítik jogaikat)

...tenni kell valamit sürgősen
Eriksson
"Szenti Szabolcs közölte: a legnagyobb számú csoportot ezúttal is Röszkénél fogták el, délután fél négykor. Ott 35 bangladesi, 15 szíriai, 48 pakisztáni, 3 mianmari, 6 indiai és 38 afgán állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt."
Senki nem hiheti el, hogy véletlenül éppen akkor, éppen ott folytattak családegyesítést a háborús(?) menekültek. Vagy inkább jó előre egyeztettek az okostelefonjaikkal, hogy aug. 14-én a magyarországi Röszkénél találkozunk? Vagy méginkább valakik megszervezték, összehangolták az akciót??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.