Jelenleg elegendő a Csongrád és Bács-Kiskun megyébe vezényelt rendőri létszám, de a helyzet változása esetén más megyékből, illetve a Készenléti Rendőrség állományából is küldhetnek erőket – mondta az országos rendőrfőkapitány az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorfolyamában. 

Papp Károly közlése szerint néha óránként is értékelik a helyzetet. Rendszeresen váltják az állományt, mindig friss erőket küldenek a déli határhoz.

Az országos rendőrfőkapitány kérdésre válaszolva a szerda délelőtt Röszkénél történt dulakodásra is kitért, amely során a rendőrség könnygázt is bevetett. Elmondta: a röszkei gyűjtőponton a regisztráció során "passzív ellenállásba" kezdtek az illegális bevándorlók. Ekkor az egyik rendőr saját elhatározásból úgy döntött, hogy az "élet és a testi épség közvetlen veszélyeztetése miatt" könnygázt használ – fogalmazott.

Papp Károly azt mondta, hogy "kitűnően járt el a munkatársa". Közlése szerint a parancsnoki kivizsgálás során a vezetők törvényesnek, szakszerűnek, arányosnak és szükségesnek ítélték meg az intézkedést. Ez járult hozzá ahhoz, hogy ott rövid időn belül sikerült rendet tenni – tette hozzá az országos főkapitány.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: az elégedetlenség a regisztrációs eljárás lassúsága miatt alakult ki. Hozzátette: sokkal több menekült érkezik most az országba, mint korábban, a regisztrációs eljárás ettől lassult le.

A szóvivő felhívta a figyelmet: a rendőrség uniós kötelezettségének megfelelően hajtja végre a regisztrációt.

Sajtóinformációk szerint körülbelül 200-an vettek részt a szerda délelőtti rendbontásban.

A rendőrség nagy erővel vonult a helyszínre, és a rend helyreállítása érdekében könnygázt is bevetett, így rövid idő alatt sikerült lecsillapítani a menekülteket és helyreállt a rend a röszkei hangárnál, ahol a zöldhatáron elfogott menekültek 24 órán át tartózkodnak, ezalatt felveszik az adataikat és ujjlenyomatot vesznek tőlük.

A táborban délre lecsillapodtak a kedélyek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A sz@rt sem érő 22 milliárdos kerítés helyett ennyii pénzből
sokkal több fogadóállomást lehetett volna felállítani, aki igazoltan
a háború elől menekült azt rögtön továbbküldeni aki nem annak hátra arc,vissza
oda ahonnan jött !
Ezt összehangoltan meglehetett volna oldani Szerbiával !
Peller Anikó
Kedves nyanya, hány fogadóállomást helyeznél üzembe, kinek a nyakára fogadnád be a megszállókat, kinek a pénzén etetnéd őket.

A sebtében felállított drótakadály szart sem ér ha nem véded meg, valóban, de miből gondolod, hogy a világ összes háborús övezetéből csakis Európába kell jönnie (örök időkre) a hazájukat elhagyó, elfutó, a saját hazájáért semmit nem vállaló, tőlünk teljesen idegen kultúrával vagy inkább kultúrálatlansággal bíró emberszabásúak százmillióinak?

Akiknek nem tetszik egy szomszédos ország, ahonnan akár haza is lehetne menni vagy megszervezni az országuk védelmét, ez eszükbe sem jut, nekik csak Németország a jó, a kedves Angélával, mert neki olyan jóságos a tekintete.

Csakhogy németországban is hamar megelégelik a végtelen számú beözönlő emberáradatot, egyszercsak elsöprik az angyalkát ha eluralkodik a harag és akkor jaj a bevándorlóknak. Meg nekünk is, mert a sok tízmilliós idegen nyelvű, idegen vallású, ellenséges érzelmű tömeg belülről, Európában szétoszolva rendkívüli veszélyt hordoz, amikor nyíltan a fehér ember megsemmisítésére buzdítanak iszlamista vallási vezetőik.

Öngyilkosság beengedni őket. Számolatlanul vagy számolva, regisztrálatlanul vagy regisztrálva.
nyanya001
@Peller Anikó: Olvasd el még egyszer amiit írtam, nem az itten befogadásról beszéltem !
Értelmező olvasás , szövegértés !
Peller Anikó
Ejnye, a kerítés árából "sokkal több fogadóállomást lehetett volna felállítani" HOL??? A Marson? Vagy németországban? Szíriában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.