A nemeztáskát viselő, szittya magyar apáktól és a népies leánykörtáncot lejtő anyától származó, folyékonyan rovásíró hazafiakat megszólító Alfahír újságírója, Balogh Gábor, az alábbi vérlázító Charlie Hebdo rajzokra bukkant (melyek egyébként az Index információi…

Forrás: likeus.blog.hu
Feltöltő: szegedimarton
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Persze lehet így is értelmezni, de attól még rendkívül ízléstelen. Egész egyszerűen nem illő halott gyerekeket karikatúrában ábrázolni. Erre utalni, vagy egyszerűen csak megfogalmazni lehet, de ez félreérthető és ízléstelen. A rendőrviccek picit más kategóriába tartoznak. Szerintem.
Laila
Már elve elhibázott, ha meg kell magyarázni, hogy "mi azt nem úgy értettük". Ezt hívják rossz kommunikációnak. Eleve többféle módon értelmezhető - félreérthető.
Bármelyik értelmezést is vesszük alapul, a legmélyebb sértés, és bizony a legnagyobb tahóság egy ember (!) vagy pláne egy gyermek halálát ilyen célokra felhasználni.
szegedimarton
@Laila: és ha valami félreérthető az rossz.

további probléma: fotót nem rajzolunk le.

valamint tahóság egy gyermek haláláról készült fotót arra használni, hogy ráébresszük az európai embereket - akik a kultúra csúcsának tartják magukat - hogy miattuk halt meg ez a kisgyerek

jó lenne érteni az érveid, de nem megy
szegedimarton
@Aki Én: szóval illetlenésg lerajzolni egy fotót, azzal a céllal, hogy ráébreszd az embereket, hogy felelősek az ilyen tragédiákért. jólvan...
Aki Én
@szegedimarton: Az én értékrendem szerint minimum. Felfordult a gyomrom, mikor megláttam a rajzot. Jól van?
Laila
@szegedimarton: Nekem is felfordult tőle a gyomrom. Sérti és meggyalázza az elhunyt személy emlékét. Ha egy felnőtt vagy idős ember hal meg, azt sem használjuk fel semmilyen célra. Pláne nem készítünk rajzokat a halálának körülményeiről. Egy gyermek esetében ez még súlyosabb. És azokat is sérti, akik gyászolják. Nem értem, hogy nem érted.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.