Ezzel a címmel adott ki nyilatkozatot a Kürt Alapítványi Gimnázium, amely ma azzal verekedte be magát a hírekbe, hogy diákjai közül néhányan állítólag beleköptek a migránsoknak szánt pogácsa tésztájába, amit az iskolában gyúrtak. A nyilatkozat szerint nem igaz, hogy beleköptek a diákok, de azt majd az "esemény feldogozása" kideríti, hogy beleköptek-e.

A szöveg az alábbiakban változtatás nélkül olvasható.

Számos internetes portálon jelent meg híradás arról, hogy a Kürt Szülinaphoz kapcsolódó tésztagyúrás során elfogadhatatlan események történtek. Ezek a hírek sok igaz tényt, de sok hamis állítást is tartalmaznak. Ezért az iskola hivatalos állásfoglalását közzétesszük.

Nem igazak azok az állítások, hogy: „és valamilyen »gyanús folyadék« is került a készülő sós süteménybe”, „köpködésben esetleg érintett 50-60 diákot”, „gyanús folyadék is került még pótlólag a masszába”, „beleköptek a menekültek ételébe”, „magyar középiskolások teleköpködték”. Kérjük, hogy a fentiekhez hasonló túlzó és valótlan információkat mellőzzék!

Továbbá felhívjuk a sajtó és a hírportálok figyelmét, hogy az iskolapolgárainkról készült képek felhasználásához a hozzánk járó diákok családjainak egyetértése nélkül nem járulunk hozzá. Így kérjük, amit felhasználtak, azonnal távolítsák el!

A Kürt Alapítványi Gimnázium 2015. szeptember 18-án születésnapi program keretében pogácsákat szaggatott, ezzel kívántunk új magyarországi rekordot felállítani. A rekord sikeres volt, 5540 pogácsát szaggattunk. A tésztát a gyerekek gyúrták, nagyjából 50-en, 60-an, a szaggatásban kb. 150 ember vett részt, diákok, szülők, munkatársak. A pogácsákat kisütöttük és még aznap este elszállítottuk az Oltalom Karitatív Egyesület részére.

Az esemény feldolgozását egy minden oldalról végiggondolt pedagógiai folyamat keretében az iskola megkezdte. Amennyiben a tudomásunkra jutott információk igazak, mélységesen elítéljük a történteket, ebben az esetben a lehető legsúlyosabb következmény is szóba jöhet.

Az iskola közösségét az események felzaklatták. Az iskola vezetősége mindenkit kér, hogy a következő hivatalos, az iskola által kiadott tájékoztatásig kérdésekkel, véleményekkel, hozzászólásokkal ne keressék az iskolát, az iskolapolgárok nyugalma érdekében.

Köszönettel:
az iskola vezetősége

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
"A rekord sikeres volt, 5540 pogácsát szaggattunk. " Ennek örömére, vattát köptünk a szomjúságól, hát nem pont a tésztába esett ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Azért adjuk meg az iskolának a tisztázás lehetőségét. Ez a minimum.
Rózsika Hatházi
Az esemény hogyan fog feldolgozásra kerülni? Dns mintát vesznek a pogiból? Igaz, ilyen már történt kis hazánkban. :)))
wagabund
ha csak az iskolában osztályfőnökin beszélik meg, akkor természetesen nem lesz eredménye a kutakodásnak.

egy profi rendőrségi vizsgáló másként kérdezgetne..

a tv-ben elhangzottak szerint senki nem tud semmit...talán rágalom az egész...lehet, hogy kitaláció..
...mindenesetre alakul egy új, napjaink kabátlopási ügye...
...a töritanár majd elmondja a gyerekeknek, milyen könnyű belekeveredni...aztán már lemoshatatlan...
justhpeter
@Horizont: Pont ezért. A Kürt cég jó hírnevének meghurcolásáról is szó van,akik nem szolgáltak rá. Biztos vagyok abban, hogy ha a rávetült árnyék igaznak bizonyul, annak lesznek következményei, de addig a tisztázás lehetőségét meg kell adjuk a fenntartónak és az iskola vezetésének.
papa.49
Már csak azt kéne tudni útban van.e a Kürt a fütyisznek, mert ha igen kezdhetnek csomagolni, mert hamarosan még épületük se lesz, nem hogy diákjuk)))))))
Ha viszont ott képezik a jövő fütyiszeiket kurva nagy öngólt rúgtak saját maguknak, akkor meg egészségükre))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.