Feljelentést tesz az ügyészségen a Fidelitas a MSZP VIII. kerületi szervezetének gazdálkodása ügyében – közölte a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Böröcz László felidézte, hogy a Magyar Idők múlt csütörtöki számában azt írta, birtokába került egy februári hangfelvétel az MSZP VIII. kerületi szervezetének tanácskozásáról, amelyen részt vett Katona Tamás pártigazgató is. A hangfelvételen a lap beszámolója szerint Komássy Ákos kerületi elnök azt mondja, hogy a szervezet "feketekasszájából" finanszírozták 2014-ben azokat a kiadásaikat, amelyeket nem tudtak bizonylattal fedezni; példaként személyi, illetve bizonyos kampánykiadásokat említett.

A Fidelitas elnöke szerint ha a felvétel igaz, az MSZP-nek feljelentést kellett volna tennie az ügyben. "Mivel az MSZP ezt nem tette meg, a Fidelitas ezt helyettük meg fogja tenni" – mondta. A politikus szerint az ügyben felmerülhet adócsalás, költségvetési csalás és a számviteli törvény megszegésének gyanúja is.

Böröcz László kérdéseket is intézett a szocialista párt országos vezetéséhez, például azt, hogy valóban foglalkoztattak-e feketén embereket, ha igen, hányat, és mennyi pénzt fizettek nekik, mennyi járulékot nem fizettek be az államkasszába.

Továbbá "milyen vállalkozóktól kaptak pénzt" és mennyit? – kérdezte, majd azt firtatta, hogy az MSZP más szervezeteiben is előfordult-e ilyesmi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok