A Népszabadság úgy tudja, pénzügyi szabálytalanságokat talált az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a Közgép egyes uniós forrásokat bevonó beruházásainál. A baloldali lap arról tudósít, hogy

az Európai Bizottság már készül arra az eljárásra, amelynek keretében a nem rendeltetésszerűen felhasznált uniós támogatások visszatérítésére fogja kötelezni a magyar irányítási hatóságot.

A potenciálisan érintett pénzösszeg nem kevés:

Ha a Közgép és konzorciumainak teljes, 162 milliárdos szerződéscsomagja elbukik a megméretésen, a visszaéléssel érintett magyarországi uniós beruházások értéke meghaladja majd a közösségi támogatások két százalékát.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Nevezzük inkább Közgépen keresztül ,,kimentett" kormányközeli pénznek. Most akkor hogyan is alakul a GDP?
zöldszem
@Aki Én: A migránsok miatt xarul! Már most, költségvetést kellett rájuk hivatkozva módosítani.
Látod ezt is rálehet fogni a migránsokra...
eszegfu
@Aki Én: 12:33 Azért arra rettentő kiváncsi vagyok: a ktv. "nyeli be", vagy a Közgépre nyomják?! Pontosan azért, amit irtál!
eszegfu
@bundi: 10:51 Lehet, hogy ebből is "3 csapás" lesz?! 1.) EUR isszafizetés 2.) VW miatti teremlés és export esetleges visszaesés 3.) Nem tudom mi lesz... nem mintha hiányozna:(((
Aki Én
@eszegfu: Várjuk ki a végét, egyenlőre ez még nem is téma. Viszont ha az lesz, akkor egész biztos, hogy Közgép, illetve Simicska téma lesz. Ő már ellenség, vagyis az ellenség bűne, olyan szokásos ,,ugye megmondtuk" stílusban. Olyasmi mint a Quaestor ügy. Minden, de nem kormányközeli.
Pedig szerintem nincs élő ember az országban, aki a Közgépet ne a fidesz pénznyelőjeként ismerné.
eszegfu
@Aki Én: 13:17 Egyetértek az utolsó mondatod kivételével... ugyanis egy pár kollégára itt tippelnék, csak ők még nem szólaltak meg... de hátha "felfedezik" ezt a cikket is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.