Az internethasználat áfájának 27 szálékról 18 százalékra történő csökkentésére tervez javaslatot tenni egyebek közt Deutsch Tamás az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) eredményei alapján.

Az InternetKon előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos, a Fidesz európai parlamenti képviselője erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt. A rádió honlapján szombaton közölt interjúban a biztos közölte: "konkrét javaslatokat fogunk november közepéig a kormány asztalára letenni."

A rádió honlapja szerint Deutsch Tamás elmondta: mivel az emberek a nemzeti konzultáción támogatták az adócsökkentést, az internethasználat árának mérséklését, ezért szakértők közreműködésével olyan javaslatot tervez a kormány elé benyújtani, amely az internet használatát terhelő áfát 27 százalékról 18 százalékra csökkentené. Hozzátette: a kérdést persze pénzügyileg és politikailag a kormánynak kell eldöntenie.

A miniszterelnöki biztos közölte azt is: mivel az emberek azt mondták, hogy legyen egy széles rászorulói kört kedvezményekkel segítő internetes alapcsomag, az erre vonatkozó javaslatot is leteszik a kormány asztalára. Az még kérdés, hogy pontosan kik, milyen helyzetben lévők legyenek a kedvezményezettek, és a kedvezmény finanszírozása milyen módon történjen, közpénzekből vagy piaci forrásokból – fűzte hozzá.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Dojcs...Te szomorú m@[email protected] évenként egy ""javaslat ""...Nem megterhelő az agyadnak ??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
@enslaved: rengeteg helyen nincs gép és internet. Csak be kellnézni egy-egy teleházba, könyvtárba: várakozás a gépeknél. Gyerekek, tinik, felnőttek,nyugdíjasok. Limitált ideig használva férhetnek csak a gépekhez, hogy mindenki odaférjen. Ha lenne otthon elérhetőségük, akkor biztos nem ott várakoznának.
Vagyis akár "rászoruló is írhat előfizetéses net nélkül.
wagabund
@Desischado: 23.05... ..ez a nagy kérdés...mert ha dajcsra bízták a netadót, akkor valamire készülnek.. ha a nép mégis fellázadna, dajcs beáldozható...az ügy érdekében ő lesz a járulékos veszteség...
eszegfu
@enslaved: 10:38 Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelmüen... én azokról az emberekről beszélek, akiknek nemhogy számitógépük, de munkájuk és kenyerük sincs... igy minek is kellene a "rászorultaknak" egy alacsony tarifájuk internet csomag?!
Desischado
@wagabund: Pontosan. Erre gondoltam én is. Bár ne legyen igazam!
eszegfu
Tulajdonképpen a füntetés a telekommunikációs adó "kiterjesztése" az internetre miatt volt.
És akkor most el kellene hinnem, hogy a "nemzeti konzultációs" kérdőivek feldolgozása után arra az eredményre jutottak, hogy csökkentsék az ÁFA-t 27-ről 18 %-ra?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.