A Fidesz szerint ma ugyanazok prédikálnak szegénységről, akik kormányzásuk alatt elszegényítették az országot.

A nagyobbik kormánypárt szombati ellenzéki nyilatkozatokra reagáló, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Gyurcsány Ferenc és a szocialisták megduplázták a munkanélküliséget, sorozatosan adót emeltek, háromszorosára emelték a gáz árát, elvették a családi adókedvezményt, csökkentették a fizetéseket és a nyugdíjat, adósságba hajszolták a családokat. A baloldal elszegényítette, a Fidesz megerősíti a családokat – tették hozzá.

A kommüniké szerint a polgári kormányzás óta egyre többen tudnak a szegénységből kivezető útra lépni, mert a segélyt több százezer családban felváltotta a munka, huszonhárom éve nem dolgoztak annyian, mint ma. Egyre több pénz marad a családoknál, mert minden évben nő a minimálbér, bővül a családi adókedvezmény, egyre több ágazatban nőnek a fizetések, csökken az adó, a rezsi és csökkentek a nyomasztó törlesztőrészletek is.

A Fidesz szerint a rászoruló családoknak jelentős segítség az ingyenes gyermekétkeztetés és tankönyv, a szociális tüzelőprogram, a szociális üdültetés és a családi csődvédelem. A családok és a dolgozók ma bizakodóak lehetnek, mert Magyarország növekedési pályára lépett, és elég erős a további adócsökkentésekhez és a béremelésekhez is – olvasható a nagyobbik kormánypárt reagálásában.

Az MSZP vezetői sajtótájékoztatójukon a szegénység elleni fellépés szükségességét hangsúlyozták. Botka László választmányi elnök állásfoglalásukat ismertetve elmondta: követelik, hogy a közszféra 700 ezer dolgozója kapjon 50 százalékos fizetésemelést, emeljék meg a minimálbért nettó 100 ezer forintra, valamint a 28 500 forintos minimálnyugdíjat emeljék 50 ezer forintra.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke a párt küldöttgyűlésén elképzeléseik között említette a jövedelmi és vagyoni egyenlőtlenségek csökkentését, a törekvők polgárosodásának erősítését és a középosztály lecsúszásának megállítását.

147 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Meg az emútnyócév, meg Gyurcsány monnyon le, meg elmentek ti a rohadt
3,14 csába, volt 5 évetek de a nyomort csak növeltétek !
Nálatok aljasabb kormánya még nem volt ennek az országnak !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csetere
@zöldszem: Sajnos tudom, mert napi szinten olvasok híreket és a politika meg a gazdaság érdekel. Szerintem 10 év múlva is vissza fognak mutogatni. Tolvaj banda.
hetöndöe
@verőce21: Há persze,nézd csak meg Papuska hozzászólásait.:-)
Borda
Mintha ők jobbá tettek volna bármit is. Egy sz@ros dolgot elfednek egy szépen hangzóval és ez csak így épül és épül.
Borda
A minimálnyugdíjt viszont valóban felemelhetnék 28500-ról,ha valóban törődnének mindenkivel. Ennyiből ha befizeti a számláit,akkor mit eszik? Legalább 20q tüzifa szükséges ahhoz,hogy valahogy kiteleljen. Ennyiből félretenni se tud.
papa.49
A fütyisznél se ,,A SZOMSZÉD A HÜLYE,,)))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.