Itt van ez a hír: a Kocsis Máté vezette Józsefvárosi Önkormányzat kilakoltat egy agydaganatos asszonyt, vesebeteg beteg férjét, illetve a kiskorú gyermeküket.

Itt ülünk felette a szerkesztőségben, bevalljuk, kissé döbbenten, kissé felháborodottan.

Pedig már nem kellene meglepődnünk, csak nyugtáznunk: ez a hír mindent elmond arról, mit takar, hogy gondolkozik, milyen "értékeket" képvisel a Fidesz-féle NER.

Egy normális, mondhatni nálunk normálisabb országban az lenne az önkormányzat és az állam feladata, hogy az ilyen embereken, az ilyen családokon segítsen. Ezek a szülők akkor sem lennének képesek nyolc órában, teljes erőbedobással dolgozni, ha lenne hol dolgozniuk. Ezek az emberek valószínűleg örülnek, ha van mit enni, elégedettek, ha még élnek. Talán esténként azon gondolkoznak, megérik-e a gyermekük érettségijét, láthatják-e az unokájukat.

Magyarországon a kormány és az önkormányzat az ilyen családokon nem segít, hanem elveszi tőlük az emberhez méltó élet esélyét: hiába betegek, nem engedi őket rokkant-nyugdíjba, még ideiglenesen sem, hogy legalább túléljenek. Nem ad nekik szociális vagy egészségügyi alapon valami segítséget, hogy legalább a felszínen maradhassanak és gyógyulhassanak. Nem türelmes és megértő velük, hanem ha bajba kerülnek, kilakoltatja őket. A NER-állam ezt is megteheti, és meg is teszi.

Mert pusztuljon a férgese! Dögöljön meg, aki nem bírja a gyűrődést. Forduljon fel, aki nem átall megbetegedni. Fulladjon meg, aki nem érti, hogy a stadionépítés fontosabb, mint a szolidaritás. Igen, erősnek lenni jó, különösen, ha fideszes erős vagy.

Nemzeti együttműködés? Ugyan! Ez az attitűd se nem nemzeti, se nem együttműködős. Ez itt nem más, mint a Nagyonsunyi Embertelenség Rendszere.

Jaj a legyőzötteknek!

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
És még meg vannak sértődve, ha letűnt korok aljas diktatúráihoz hasonlítják őket.
Aki Én
Gondolom Ungárt is azért perli 2 millióra, hogy az ilyen rászoruló családokat támogassa belőle.
Igen, ilyenkor látszik ezeknek a ,,mi képviselőinknek" igazi énje, készségessége, embersége. Milliárdokkal támogatják a milliárdosokat, sajátjaikat, miközben A POLGÁR megdöglik. Élni és élni hagyni.
papa.49
Nem csak külalakra, de belül is ritka szemét alak ez a pacák))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.