A Jobbik feljelentést tesz a biztonsági határzár építésének anyagköltségei miatt – mondta Apáti István, az ellenzéki párt alelnöke szerdán az MTI-nek.

A jobbikos politikus szavai szerint a kérdéseire kapott kormányzati válaszok ellentmondásosak, nehezen átláthatóak voltak, az összehasonlítható tételek pedig ötszörös-nyolcszoros túlárazást mutatnak.

A Jobbik támogatta a kerítésépítést és most is ezt tenné, de nem hagyja szó nélkül, hogy "Dáriusz kincsét is" ráköltsék valamire, ami kevesebből is kitelne – jelentette ki. A túlárazott tételek közé sorolta, hogy a bruttó 600 forintos méterárért kapható NATO pengés drótot 2800 forintért szerezték be, 300 forint helyett 2400 forintot fizettek a láthatósági mellények darabjáért, 1 millió 225 ezer forintért vettek 350 darab egyszerű lakatot. Emellett három földtörő gépet – ami szerinte egyenként 15-20 millió forintért beszerezhető – 91 millió forintért vásároltak meg, miközben ugyanolyan gépből hatot 30 millióért béreltek.

Az ellenzéki politikus arra is kitért: a kapott dokumentumok 10 milliárd forintról szólnak, miközben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 40 milliárdról beszélt, a költségvetés rendkívüli tartalékát pedig 60 milliárd forinttal emelték meg az illegális bevándorlással összefüggésben.

Apáti István értékelése szerint az eset kimeríti a hűtlen kezelést. Felvetette, ha egy tolvaj közveszély helyszínén lop, akkor súlyosabb büntetésre számíthat. Mi jár azoknak, akik egy humanitárius katasztrófahelyzetben így herdálták el az adófizetők pénzét? – kérdezte.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
!!!Soha nem csíptem a Jobbikot, de most, ebben az esetben tökéletesen egyetértek velük! Az utolsó csavarig számoltassák el ezt a tolvaj hordát!!!
És a lopkovics bandát tessék karcerbe vágni!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@kkalman: Azért mert marha sokan álltak sorban a pénztárnál az mutyis léért))))))))))
wagabund
az osztrákok is építettek már egy szakasz kerítést valahol... ott kellene megkérdezni mennyi volt métere..sőt a szlovének is építik a kerítésüket...érdekes lenne megtudni, mennyiért vették át tőlünk a maradék drótjainkat, és a hiányzó mennyiséget mennyiért rendelték meg..

lehet, hogy meglepődnénk?
zöldszem
@kkalman: Ez kb.150000 ft os méterenkénti árat jelent,ami nagyjából egy családi ház kulcsrakész átadási négyzetméter árával vetekszik. Nos lehet, hogy valamelyik fiú kölkének rittyentettek egy vityillót!
F_Viktor
@zöldszem: Írod:
"Nos lehet, hogy valamelyik fiú kölkének rittyentettek egy vityillót!"

Egyeeet???
zöldszem
@F_Viktor: Szia!!!
Most, hogy így mondod. Valóban többet is kifut. Ennyi pénzt, még sohasem volt szerencsém beosztani. Szomorú, de nem is lesz rá lehetőségem, még a 10%hoz sem!-:)))
F_Viktor
@zöldszem: szerencsés ember az, aki nem politikusként/oligarchaként 4-5 milliárd forintból osztja be a család gazdálkodását. :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.