Sándor Mária volt az a kórházi ápolónő, aki az egészségügy kilátástalan helyzete miatt elindította a fekete ruhás mozgalmat. Az ápolónő tavaly szeptemberben társaival rövid időre lezárta az Erzsébet hidat, így akarták felhívni a figyelmet az egészségügy tarthatatlan helyzetére. A bíróság emiatt pénzbírságra ítélte, amit Sándor Mária nem volt hajlandó kifizetni. A 10 ezer forintos bírság értéket most két napi közérdekű munkával váltja meg. Sándor Mária kedden avart gereblyézett a Csepeli strand területén. A közhasznú munka megkezdését egy kétórás procedúra előzte meg. Sándor Mária munkavédelmi oktatást kapott és védőfelszerelést, kesztyűt, bakancsot, láthatósági mellényt a gereblyézéshez. Ezen kívül még egy termosznyi teát is a kezembe nyomtak - mondta lapunknak az ápolónő. A feketeruhás nővérek vezéralakja 833 forintos óradíjjal törleszti a büntetését, két napon keresztül 6 órában söpri a lombot és készít majd brikettet.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Így becsülik meg nálunk a jó szakápolót, aki ahelyett hogy beteg csecsemők mellett lenne az intenzíven, közmunkára ítélték. Csak mert mert szólni a hibák miatt! Szégyen és gyalázat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.