A közlekedési szakszervezetek legalább 5 százalékos béremelést akarnak, míg a fővárosi önkormányzat a nulla százalékot tartaná kívánatosnak. A MÁV és a BKV is leállhat, ha nem lesz megállapodás – írja a NOL.hu.

A szakszervezeteknél nem zárják ki annak a lehetőségét sem, hogy végső esetben marad a munkabeszüntetés, ami azonban a személyszállítási törvény alapján csak a járatok harmadának kimaradását jelentheti.

Jövő hétfőn az is kiderül, mit lépnek a vasutasok. A MÁV fél százalékos fizetésemelést ajánlott, de a szakszervezetek ott is öt százalékot szeretnének. A hét érintett érdekképviselet elnökségét már fel is felhatalmazták arra, hogy a bértárgyalások sikertelensége esetén döntsenek a további lépésekről. Például arról, hogy felállíthatják a közös sztrájkbizottságot, s hétfőn azt is elárulják, hogy mely szakszervezetek vesznek részt az akcióban. Emellett megtudhatjuk majd azt is, hogy mikor állnak le a vonatok, s milyen viszonylatokat érinthet a kilátásba helyezett munkabeszüntetés. A távolsági személyszállításban egyébként a szokásos menetrendhez képest a járatok felét kell közlekedtetni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
De a vezetőknek van pénz az 5 millás havi fizetésre, mi?! Férgek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.