Nyilaskeresztes szellemiségű szervezetek tartottak megemlékezést szombat délután Székesfehérváron. Az „Emlékezz a kitörés hőseire!” elnevezésű rendezvénnyel az 1945. február 11-én indult budai, a szovjet ostromgyűrű áttörését megcélzó német-magyar katonai kitörési kísérlet áldozatairól emlékeztek meg.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

John J. Dunbar
"Ha kell, akár tízszer leromboltatjuk Budapestet, ha ezzel egyetlen nappal késleltetni tudjuk Bécs ostromát" - Adolf Hitler. coub.com/view/7zc66
Dr. Felipe
Csak hát nem csak a "dicsőséges kitörésre" kell emlékezni, hanem a felrobbantott hidakra is , a fehér zászlós parlamenterek orvul történő legyilkolására is és Budapest hitler parancsára történő feláldozására is hogy Bécs egyben maradjon.

Amúgy nem is értem hogy a neonácik miért nevezik kitörésnek mikor egyszerűen csak halomra lőtték a ruszkik a menekülni próbáló nácikat. Csak pár százan tudtak eliszkolni különböző patkány járatokon.
Toby
Ja, dicsőség ! Sztálingrád után, hazafelé pucolva ,a nácik leszórták a magyar sebesülteket a szekerekről és a maradék teherautókról, kidobták a magyar sofőrt és "kamerádot" ültettek be a vezetőfülkébe ! Mindezt egy zászlós rendfokozatú felcser jegyezte fel !
Ilyenkor hol van a qrwa negy nemzethy érzés - barmok ?
papa.49
@Dr. Felipe: Csak a Várban rekedt magyar katonákat is kihajtották az orosz golyószórók elé, hogy a németek eltudjanak pucolni, fogságba is esett sok honvéd, többek között az Apám is, aztán irány Szevasztopol gyalog februárban, nem sok csak cirka 1000-1400 km. nagy dicsőség volt mondhatom!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.