Egy új magyar nemzeti légitársaság alapításáról tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) illetékese és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó képviselője hétfőn Budapesten – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.

A tervek szerint a gyártó hat új repülőgépet és pénzt is adna a légitársaság létrehozásához. Az orosz cég először tavaly októberben egyeztetett erről a minisztériummal. A felek becslése szerint a magyar bruttó hazai terméknek (GDP) évente 110 millió eurós (34 milliárd forint) hasznot termelne egy nemzeti légitársaság létrehozása – hangzott el.

Jevgenyij Andrasnyikov, a Szuhoj polgári repülőgépek gyártásáért felelős vezérigazgató-helyettese a hírműsornak azt mondta, a cégnek és Superjet 100-as gépüknek kiváló ugródeszka lenne a magyar nemzeti légitársaság, ugyanakkor megbízható partnerek lennének, nem csak az új vállalat sikereit, hanem a kockázatait is vállalnák.

Tasó László, a szaktárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkár azt mondta, valamennyi ilyen vagy ilyen jellegű projektet, amely a lakosság, az ország érdekeinek a szolgálatában áll vagy állhat, azt megvizsgálják és támogatják.

A Malév, az egykori magyar nemzeti légitársasága, 4 évvel ezelőtt, 2012. február 4-én állt le szinte folyamatos 66 évnyi működés után.

A Szuhoj 2000-ben kezdte el tervezni az olasz Alenia Aermacchival közösen a Superjet 100-as regionális, sugárhajtású repülőgépét, amely 2011-ben mutatkozott be az Armavia flottájában. A konfigurációtól függően 78-98 utas szállítására alkalmas gépből eddig 368-at adtak el, elsősorban orosz légitársaságok állították eddig üzembe a típust.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Hát persze...jönnek a MIG 21-esek, Charter-járatba, meg az AN 26-osok,
a szocialista " kormánygépek ", ahol az asztalokon egy aluvázában
2 müvirág volt, amit egy 80-as facsavarral rögzitettek, nehogy ellopja
valaki... A büfében meg szalonna, kenyér és hagyma a la CCCP
Ez kapjuk Putyintól a " nemzetibe "
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Gondolom megint kurva sok pénzébe kerül a magyar adófizetőknek az újabb geci putyin mutyi. Ez is titkosítva lesz mint a többi.
Kutyuska
A békemenetesekkel teszteltetném a gépet. Ingyen jeggyel Szibériába, de csak oda. Bencsik úgy is szeretne az oroszok fennhatósága alá tartozni, támogathatnák a törekvéseit a birkái.
Eriksson
Legalább addig kellene várnunk a véleményekkel, amíg Oszkó jól megszakérti a lehetőségeket.
wagabund
Orosz gépekkel akar új nemzeti légitársaságot a kormány...

eddig stimmel... jöhet.

és tessékmondani, a KÖKI-től-, (horribile dictu)a belvárosból ugye sárga taxival oldják meg a gyanútlan légiutasok reptérre jutását? pláne az onnan bejutást...az az igazi aranybánya..
Nehogymá zárt sínpáron lehessen ki-be jutni ferihegyre...az túl egyszerű, no meg olcsóbb is lenne..(az utasnak)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.