Nem elég, hogy az alapelv szerint visszajáró összeg járulékait lenyelik, a visszautalt pénzt pedig megadóztatják, most a kormánynak az a mentő ötlete támadt, hogy a cégek felajánlhatnák az egészet a gazdasági minisztériumnak. A Széchenyi-pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) az elmúlt években már 2,5 milliárd forint olyan összeg halmozódott fel, amit a kedvezményezett munkavállalók bár megkaptak a cafeteria keretében, de valamilyen okból nem használtak fel az utolsó utáni határidőig. Így ez a pénz a munkáltatónak visszajárna. Ami persze nem olyan egyszerű dolog – írja a napi.hu. Azért nem, mert a helyzet gyakorlatilag az, hogy ha a munkáltatóknak vissza is utalja az állam a támogatást, annak befizetett közterheit már nem kaphatják vissza. Sőt, a nekik visszautalt összeget – a cégnél mint bevételnövelő tényezőt – meg is adóztatja az állam.

Forrás: hirek24.hu
Feltöltő: zöldszem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"Legalábbis ez olvasható ki a kormányportálon megjelent tervezetből, mely szerint ezután a cégek fölajánlhatnák a "belföldi turizmus élénkítésre" a beragadt összeget, és azt így az NGM turisztikai célelőirányzataihoz csapnák."
Amíg a vélt terroristákat "figyeljük"! Figyelmen kívülre kerül, hogy megkezdődött a turizmus mutyi, s egy úttal kezdődik Orbán Ráhel kistafírozása.
RonaGyuri
Hát igen ömleni fog a pénz, hisz nem volt véletlen a first-daughter megtisztelő látogatása az ágazati megbeszélésen! =))
papa.49
1-2 év és a rühelke lesz a turisztikai, meg a közönség szervezéssel foglalkozó ,,nemzeti akármi,, minisztere!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok